Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair merak giderek artıyor. 2024 DGS başvuruları 10-20 Mayıs tarihleri arasında alınmış ve sınav 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Ancak, ÖSYM tarafından henüz kesin bir sonuç açıklama tarihi duyurulmamıştır. Önceki yıllarda olduğu gibi, bu yılki sonuçların da Eylül ayında açıklanması beklenmektedir.

Öğretmenöğrencimeb

DGS Sonuçları Nasıl Hesaplanacak?

DGS sonuçlarının hesaplanmasında, adayların testlerdeki doğru ve yanlış cevapları kullanılarak ham puanlar elde edilecektir. Sayısal ve sözel bölümlerdeki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan hesaplanacaktır. Bu ham puanlar, standart puanlara dönüştürülerek adayların sayısal ve sözel standart puanları oluşturulacaktır. Ayrıca, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonrasında iptal edilen soruların yerine geçerli soruların puan değeri yeniden saptanacak ve sonuçlar buna göre güncellenecektir.

Öğrenci54545454

Ön Lisans Başarı Puanı Nasıl Hesaplanacak?

2024-DGS adaylarının Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP), ön lisans akademik not ortalamalarına dayanarak hesaplanacaktır. Bu notlar, 50 ile 100 arasında değerlendirilerek 0,8 katsayısı ile çarpılacak ve ÖBP değeri belirlenecektir. Elde edilen bu başarı puanı, DGS puanına eklenecek ve adayların yerleştirme puanı hesaplanacaktır.

Öğrenci...5454

DGS Sonuçları Ne Zaman Duyurulacak?

DGS sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesinden (https://sonuc.osym.gov.tr) T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile erişilebilecektir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek, sonuç bilgileri internet üzerinden açıklanacaktır. Sonuçlarda, testlerin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları, Ön Lisans Başarı Puanı ve DGS puanları yer alacaktır.

Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler? Dikey Geçiş Sınavı Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? DGS Tercihi Yapmak İçin Aday İşlemleri Sistemi Giriş Linki ve Tercih Detayları Neler?

Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin resmi web sitesini takip etmelidir. Ayrıca, sonuç belgesinin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla ÖSYM’nin “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” kullanılabilir.

Editör: Havva Andırır