Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya üzerinden yapılan provokatif ve hakaret içerikli paylaşımlar nedeniyle Diamond Tema hakkında yurtdışında olması sebebiyle yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Diamond Tema Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yer6 adlı sosyal medya hesabında Peygamberimizle ilgili hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler kullanılması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti. Paylaşımın ardından derhal harekete geçildiği ve şüpheli Diamond Tema hakkında yurtdışında olması sebebiyle yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

Diamond Tema Kimdir?

Diamond Tema, 1994 yılında Arnavutluk'ta doğmuş, agnostik bir yazar ve YouTuber'dır. 1996 yılında Türkiye'ye taşınmış, burada eğitim görmüş ve askerliğini yapmıştır. Yunanistan ve İtalya'da da kısa süreler yaşamış olan Tema, kendisini Türk olarak tanımlamaktadır. Meslek hayatında yerel televizyon kanallarında yayın yönetmenliği yapmış ve Osmanlı Tarihi ile ilgili belgeseller çekmiştir.

HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 13 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 13 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 13 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 13 Eylül 2024

YouTube platformunda tarih, felsefe ve bilim konularında içerikler üreten Diamond Tema, "Agnostisizm ve İlâhi Tragedya" adlı kitabı ile de tanınmaktadır.

Editör: Havva Andırır