ÖSYM Açıkladı: 2024 KPSS Ortaöğretim ve DHBT Sonuçları Hangi Tarihte Duyurulacak? KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ais.osym.gov.tr sorgulama ekranı ÖSYM Açıkladı: 2024 KPSS Ortaöğretim ve DHBT Sonuçları Hangi Tarihte Duyurulacak? KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? ais.osym.gov.tr sorgulama ekranı

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) üniversite kayıt tarihleri belirlendi. ÖSYM, tercih sonuçlarını açıkladıktan sonra, adayların kayıt işlemlerine yönelik merakları artmaya başladı. DGS üniversite kayıtları, kazanan adaylar için 2-9 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Elektronik Kayıt Nasıl Yapılır?

Adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın e-Devlet Kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanarak, 2-7 Ekim 2024 tarihleri arasında elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Elektronik kayıt işlemi, 7 Ekim 2024 tarihinde saat 23.59’a kadar yapılabilecektir. Adayların, bu süreçte e-kayıt işlemlerinin başarıyla tamamlandığına dair onayı ekranlarında görmeleri önem arz etmektedir.

Dgs Terci̇h 1

Kayıt Sonrası Gereken İşlemler

Elektronik kayıt yaptıran adaylar, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, ilgili üniversitelerin web sitelerinde belirtilen belgeleri, kayıt tarihleri içinde elden teslim etmek zorundadır. Bu adım, ders kayıt işlemlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için kritik öneme sahiptir.

Dgs-2

ÖSYM Tarafından Açıklanan Takvim

ÖSYM, 27 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00’dan itibaren yerleştirme sonuçlarının erişime açıldığını duyurmuştur. Adaylar, sonuçlarına ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ulaşabilmektedir.

Editör: Havva Andırır