2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları merakla bekleniyor. 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları henüz açıklanmamış durumda. ÖSYM, sonuç açıklama tarihiyle ilgili resmi bir duyuru yapmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağına dair gelişmeleri ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve duyuruları üzerinden takip edebilirsiniz. DGS sonuçları yayımlandığında, detaylı bilgi ve sonuçlara erişim için ÖSYM'nin sonuç sayfası kullanılabilecek.

2024-2025 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? KYK Bursu Başvuru Şartları Neler, Burs Miktarı Ne Kadar? 2024-2025 KYK Burs Başvurusu Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak? KYK Bursu Başvuru Şartları Neler, Burs Miktarı Ne Kadar?

DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

DGS puanları açıklandıktan sonra, adaylar üniversite tercihlerini yapabilecekler. Tercihlerin hangi tarihlerde yapılacağı ise ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre duyurulacak. Tercih döneminin başlaması için sonuçların açıklanmasını beklemek gerekiyor. ÖSYM'nin konu hakkındaki tarihleri duyurmasıyla birlikte, adaylar tercih işlemlerini belirtilen tarihler arasında gerçekleştirebilecekler.

Üniversiteye Yerleştirme Sonuçları Hangi Tarihte Açıklanacak?

DGS tercihleri tamamlandıktan sonra, üniversiteye yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih de ÖSYM tarafından belirlenir. Yerleştirme sonuçları genellikle tercih dönemi bitiminden sonra birkaç hafta içinde açıklanır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sayfası aracılığıyla öğrenebilecekler.

Editör: Havva Andırır