Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 sonuçları için geri sayım başladı. 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları, adaylar tarafından merakla bekleniyor. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak ve tercih işlemleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar:

DGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM'nin sınav sonuçlarına ilişkin duyuru yayımlandığında, sonuçların açıklanacağı tarih kesinleşmiş olacak. ÖSYM'nin sınav takvimine göre, sonuçların açıklanma tarihi genellikle sınavın yapıldığı tarihten birkaç hafta sonra belirlenir. Adaylar, sonuçların açıklanmasını sabırsızlıkla beklerken, bu sürecin ne zaman son bulacağına dair resmi açıklama yapıldığında, haberimize ek bilgi olarak duyurulacaktır.

DGS Sonuçları Nereden Öğrenilir?

DGS sonuçları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilir. Adaylar, sonuçları öğrenmek için ÖSYM’nin sonuç sayfasına giriş yaparak, T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giriş yapmalıdır. Bu sayede, kişisel DGS sonuçları kolaylıkla görüntülenebilir.

e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

DGS puanı ile üniversite tercihleri, ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında yapılacaktır. ÖSYM'nin konu hakkında resmi bir duyuru yapmasıyla birlikte, tercihlerin başlayacağı tarih netleşecektir. Tercih işlemleri genellikle, sonuçların açıklanmasının ardından belirli bir süre içinde yapılır. Bu süre zarfında adaylar, puanlarına göre uygun gördükleri bölümlerdeki kontenjanlara başvuru yapabileceklerdir.

Üniversiteye Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

DGS tercihleri sonrasında, üniversiteye yerleştirme sonuçları açıklanacak. Yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih de ÖSYM tarafından duyurulacaktır. Genellikle tercihlerin bitiminden birkaç hafta sonra sonuçlar ilan edilir. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden takip edebilirler.

Editör: Zeliha YAKUT