2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Sonuçların açıklanması ise birçok aday tarafından merakla bekleniyor. DGS sonuçlarının açıklanma tarihi ve saati konusunda ÖSYM tarafından henüz resmi bir duyuru yapılmadı. Ancak, sonuçların açıklanacağı tarih genellikle sınavın tamamlanmasından birkaç hafta sonradır.

DGS Sonuçları Neden Açıklanmıyor?

DGS sonuçlarının açıklanmama nedenlerinden biri, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasını beklemek olabilir. ÖSYM'nin önce YKS tercih sonuçlarını açıklaması, DGS sonuçlarının zamanında erişime açılmasını etkileyebilir. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS sonuçlarının her an erişime açılması beklenmektedir.

DGS Sonuçları Sorgulama Ekranı

DGS sonuçlarını sorgulamak için ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan sorgulama ekranı kullanılacaktır. Sonuçların açıklanmasının ardından, adaylar ÖSYM'nin sorgulama ekranına giriş yaparak, kendi sonuçlarına ulaşabileceklerdir.

DGS Tercihleri Ne Zaman Yapılacak?

DGS sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM tarafından DGS tercih kılavuzu yayımlanacaktır. Bu kılavuzda, tercih işlemleri için gerekli bilgiler ve tarihler yer alacaktır. Adaylar, tercihlerini bu kılavuz doğrultusunda belirleyip, belirtilen tarihler arasında yapabileceklerdir.

ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak? ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

Ek Yerleştirme Süreci

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirmelerde boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapılabilir. Ek yerleştirme, Yükseköğretim Kurulu kararı ve ÖSYM tarafından düzenlenir. Ek yerleştirme tercihlerinin, ÖSYM'nin internet sitesinde açıklanan tarihler arasında yapılması gerekmektedir. Ek yerleştirme için adayların önceki yerleştirmelerde yerleşmemiş olmaları şarttır. Ek yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak ve adayların yerleştikleri programlara kayıt yaptırmaları gerekecektir.

Editör: Havva Andırır