DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmet Selçuk tutuklandı mı, suçu ne? DEM Parti Iğdır İl Başkanı Mehmet Selçuk kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmet Selçuk tutuklandı mı, suçu ne?

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Türk hukukçu ve siyasetçidir. Bozan, TBMM 28. dönem milletvekili olarak görev yapmaktadır. Onun hayatı ve kariyeri merak edilmektedir. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan Kimdir, Aslen Nereli, Kaç Yaşında? Ali Bozan'ın Hayatı ve Siyasi Kariyeri

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan Kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşında?

Ali Bozan, 1978 yılında Adıyaman'ın Yaylakonak beldesinde doğmuştur. 46 yaşında olan Bozan, eğitim ve kariyer yolculuğunda önemli adımlar atmıştır. İlköğrenimini Mersin'de, ortaöğrenimini ise Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesinde tamamlamıştır.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan Mesleği Ne?

2002 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Bozan, 2004 yılında serbest avukatlığa başlamıştır. Hukuk alanında çeşitli görevlerde bulunarak mesleki deneyimini artırmıştır. İnsan Hakları Derneği'nin Mersin şubesinde ve genel merkezinde çeşitli görevler üstlenmiştir.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın Siyasi Kariyeri ve Görevleri

Ali Bozan, 2006 yılında DTP'nin Mersin İl Başkanlığı görevinde bulunmuştur. Özgürlük İçin Hukukçular Derneğinde de idareci olarak görev yapmıştır. Siyasi kariyerinde önemli adımlar atan Bozan, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan genel seçimlerde DEM Parti'den Mersin milletvekili seçilmiştir. Bu görevde, Mersin ve Türkiye genelinde birçok konuda çalışmalar yapmaktadır.

Editör: Murat Serdar Yıldız