Samsunspor-Başakşehir maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Samsunspor-Başakşehir maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Dalma Galfi kimdir, nereli kaç yaşında? Tenisçi Dalma Galfi nereli?

Dalma Rebeka Gálfi, 13 Ağustos 1998 tarihinde Macaristan'da doğmuş profesyonel bir tenis oyuncusudur. Tenise beş yaşında başlayan Gálfi, bu sporu babasının sahip olduğu iki tenis kortunda öğrenmiştir. Kısa sürede yeteneği ve çalışma disiplini ile dikkat çeken Gálfi, 12 Eylül 2022 tarihinde tekler sıralamasında kariyerinin en yüksek derecesi olan dünya 79. basamağına yükselmiştir. Aynı yılın 19 Eylül'ünde çiftler sıralamasında ise 126. sıraya yerleşmiştir. Gálfi, ITF Kadınlar Devresi'nde dokuz tekler ve on çiftler şampiyonluğu kazanarak, tenis dünyasında önemli bir yer edinmiştir.

Dalma Galfi Kaç Yaşında?

Dalma Gálfi, 13 Ağustos 1998 doğumlu olup, 2024 yılı itibarıyla 26 yaşındadır. Bu yaşında tenis kariyerinde önemli başarılar elde etmiş ve kendini uluslararası tenis arenasında kanıtlamıştır.

Dalma Galfi'nin Kariyeri

Dalma Gálfi’nin tenis kariyeri, genç yaşlarda elde ettiği başarılarla dikkat çekmiştir. 2015 yılında Avustralya Açık'ta gençler kategorisinde yarı finale yükselmiş, aynı yıl ABD Açık'ta gençler şampiyonu olarak adını duyurmuştur. Çiftlerde Fransa Açık'ta çeyrek finale yükselmiş, diğer birçok turnuvada ise genelde ikinci tura kadar ilerlemiştir.

Gálfi, 2013 yılında WTA Turu'nda ilk kez Budapeşte Grand Prix'sinde sahne almış ve Lilla Barzó ile çiftlerde mücadele etmiştir. 2015 yılında ITF Gençler Dünya Şampiyonu olmuş ve ABD Açık ile Wimbledon'da gençler kategorisinde birincilik elde etmiştir.

2021 yılında Budapeşte Grand Prix'sinde ilk WTA Turu yarı finaline ulaşmış ve ABD Açık'ta ilk kez ana tabloya girmiştir. 2022 yılında Miami'de WTA 1000'de ilk galibiyetini elde etmiş ve dünya sıralamasında 79. sıraya yükselmiştir. Aynı yıl ABD Açık'ta hem tekler hem de çiftlerde üçüncü tura yükselmiştir.

2023 yılı, Gálfi’nin tenis kariyerinde önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Avustralya ve Madrid Açık'ta ilk kez sahne almış, Wimbledon'da ise üçüncü tura çıkarak büyük bir başarı yakalamıştır. 2024 yılında, Tayland'ın Hua Hin kentinde çeyrek finale yükselmiş ve Fransa Açık'ta şanslı kaybeden olarak yer almıştır. Rosmalen Açık'ta çim kortlarda yarı finale yükselmiş, Wimbledon'da ise ikinci tura ilerlemiştir.

Editör: Ali Tatlı