Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında ilk kez konuştu. Erdoğan, açıklamalarını AK Parti Genişletilmiş İl Toplantısı'nda gerçekleştirdi ve Gülen’in ölümünü sert bir dille eleştirdi.

AK Parti'ye Katılan 13 Belediye Başkanı Hangi İllerde Görev Yapıyor? Bu Başkanlar Hangi Partilerden Geldi? AK Parti'ye Katılan 13 Belediye Başkanı Hangi İllerde Görev Yapıyor? Bu Başkanlar Hangi Partilerden Geldi?

Erdoğan Ne Dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullah Gülen’in ölümünü "onursuz bir ölüm" olarak nitelendirerek, "Milletin istikametinden hiç sapmadık. Milletin çocuklarını hizmet ve himmet diyerek mankurtlaştıranların sonu diğer iblisler gibi onursuz bir ölüm olmuştur. Dünyadan şehit kanlarının hesabını vermeden gitti" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, FETÖ ile olan mücadelede kararlılığın sürdüğünün de bir göstergesi oldu.

FETÖ ile Mücadele Vurgusu

Erdoğan, partisinin duruşunu vurgulayarak, "AK Parti olarak şımaran böbürlenen bir parti asla olmadık. Güç odaklarına baş eğmedik. FETÖ'cü hainlere hadlerini bildirdik," dedi. Zorlu süreçlerde bedel ödemelerine rağmen halkın zarar görmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Şehit Ailelerine Mesaj

Fetullah Gülen'in ölümüyle birlikte, şehit ailelerinin yüreğinin bir nebze olsun soğuduğunu ifade eden Erdoğan, "Baş hainin ölümüyle Türkiye’ye ihanet edenlerin sonu görülmüştür," şeklinde konuştu. Bu sözler, FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelenin önemini bir kez daha ön plana çıkardı.

FETÖ ile Mücadelede Kararlılık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devletin FETÖ ile mücadelesinin süreceğini belirtti. "Devlet olarak FETÖ tamamen tasfiye oluncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz. FETÖ'cü sırtlan sürüsünün ensesinde olacağız," dedi. Bu ifade, devletin FETÖ karşısındaki duruşunun ve kararlılığının altını çizen bir mesaj niteliği taşıyor.

Editör: Havva Andırır