Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çukurova Havalimanı'nın 10 Ağustos'ta resmen açılacağını duyurdu. Türkiye'nin en büyük havacılık yatırımlarından biri olarak nitelendirilen havalimanı, 800 hektarlık alanda kamu kaynağı kullanılmadan inşa edildi ve 8 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

Bölgeye Büyük Katkılar Sağlayacak Altyapı

Bakan Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova bölgesine hizmet edeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin havacılık haritasında stratejik bir öneme sahip olduğunu belirtti. Havalimanının 3 bin 500 metrelik pisti, CAT-II standartlarına uygun olup, en geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş kalkış yapabileceği şekilde tasarlandı.

Ekonomiye ve İstihdama Büyük Katkı

Çukurova Havalimanı'nın bölge ekonomisine sağlayacağı katkılar da önemli. Bakan Uraloğlu, havalimanının açılmasıyla birlikte 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve Adana, Mersin gibi çevre illerin ticaret, turizm ve ekonomik açıdan büyük potansiyel kazanacağını belirtti. Ayrıca, havalimanının kargo kapasitesiyle de Türkiye'nin ikinci büyük HUB noktası olacağı ve Orta Doğu'ya açılan bir kapı olacağı vurgulandı.

Yatırım ve Kiralama Bedeli Nedir?

Havalimanının 244,5 milyon avroya mal olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, 25 yıl içinde ise 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edilmesinin planlandığını açıkladı. Bu rakamlar, havalimanının ekonomik açıdan da önemli bir yatırım olduğunu gösteriyor.

Mevlid Kandili 2024 Tarihi Diyanet Tarafından Açıklandı! Bu Mübarek Gün Eylül Ayının Kaçıncı Gününe Denk Geliyor? Mevlid Kandili 2024 Tarihi Diyanet Tarafından Açıklandı! Bu Mübarek Gün Eylül Ayının Kaçıncı Gününe Denk Geliyor?

Çukurova'nın Uluslararası Ticaretteki Rolü

Son olarak, havalimanının bölgedeki uluslararası ticaretin güçlenmesine katkı sağlayacağı ve yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağı belirtildi. Ayrıca, acil ve kritik malzemelerin zamanında ulaştırılmasının sağlanmasıyla bölgedeki işletmelerin ihracat potansiyellerinin artırılacağı vurgulandı.

Editör: Havva Andırır