CNBC-e Neden Kapandı, Hangi Ülkenin Kanalıydı?

Türkiye'nin ilk ve tek altyazılı ekonomi kanalı olarak 2000 yılında yayın hayatına başlayan CNBC-e, 2015 yılında ani bir kararla kapanmıştı. Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığıyla kurulan ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan kanalın kapanış nedenleri merak konusu olmuştu. Peki, CNBC-e neden kapandı ve hangi ülkenin kanalıydı?

C N B C E0101

CNBC-e'nin Kapanma Nedeni Ne?

CNBC-e'nin kapanmasının tek bir nedeni yoktu. Birkaç etken bir araya gelerek kanalın kapanmasına yol açtı.

Yayın Hakları Sorunu: CNBC-e'nin yayın hakları, NBC Universal'a aitti. Doğuş Yayın Grubu, bu hakları belli bir süre için kiralamıştı. Kiralama sözleşmesinin sona ermesi ve NBC Universal'ın hakları yenilememe kararı, CNBC-e'nin kapanmasına neden oldu.
Rekabet: CNBC-e'nin son yıllarında, Bloomberg HT ve CNN Türk gibi kanallar da ekonomi ve finans haberciliği alanında faaliyet göstermeye başlamıştı. Bu durum, CNBC-e'nin izleyici kitlesini ve reklam gelirlerini olumsuz etkiledi.
Ekonomik Durum: 2015 yılında Türkiye ekonomisi zor bir dönemden geçiyordu. Bu durum, reklam gelirlerine bağlı olan CNBC-e'yi de olumsuz etkiledi.

CNBC-e Hangi Ülkenin Kanalıydı?

CNBC-e, Türkiye'nin ilk altyazılı kanalıydı. Ancak, Doğuş Yayın Grubu ve NBC Universal ortaklığıyla kurulmuştu. NBC Universal, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir medya şirketidir. Bu nedenle, CNBC-e hem Türkiye'nin hem de Amerika Birleşik Devletleri'nin kanalı olarak kabul edilebilir.

Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı Alımı İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak? Başvuru Şartları ve Kimler Başvurabilir? Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı Alımı İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak? Başvuru Şartları ve Kimler Başvurabilir?

CNBC-e Geri Döndü Mü?

Evet, CNBC-e 9 yıllık bir aradan sonra 10 Haziran 2024'te yeniden yayın hayatına başladı. İlbak Holding'in liderliğinde, Türkiye'nin önde gelen ekonomi ve dizi kanalı CNBC-e'nin yeniden yayın hayatına başlaması büyük bir heyecanla karşılandı. Kanal, yeni içerikler ve programlarla izleyicileriyle buluşmaya başladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız