Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Cizre Kaymakamlığı görevine Ahmet Vezir Baycar atanmıştır. İşte Baycar'ın eğitim geçmişi, mesleki kariyeri ve önemli bilgiler...

Ahmet Vezir Baycar Kimdir?

1986 yılında Siirt'in Tillo ilçesinde doğan Ahmet Vezir Baycar, ilk ve orta öğrenimini doğduğu ilçede tamamladıktan sonra lise eğitimini Siirt merkezde aldı. Üniversite eğitimine Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde devam eden Baycar, 2008 yılında bölüm birincisi olarak mezun oldu.

Bakan Göktaş’tan 729 Şehit Yakını ve Gazi İçin Yeni Atama Haberi: Kamuya Atanacak Kişiler İçin Başvuru Şartları Neler? Bakan Göktaş’tan 729 Şehit Yakını ve Gazi İçin Yeni Atama Haberi: Kamuya Atanacak Kişiler İçin Başvuru Şartları Neler?

Mesleki Kariyeri ve Deneyim

Baycar, 2010-2012 yılları arasında Maliye Bakanlığı'nda Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak görev aldıktan sonra, 2012 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği sınavı kazanarak Siirt Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği görevine başladı. Adaylık sürecinde çeşitli eğitimler aldı ve 2013 yılında İngiltere'ye yabancı dil eğitimi ve staj için gönderildi. Bu süreçte University of Liverpool'da İngiliz dilini ve idari sistemleri inceledi.

Kaymakamlık Kariyeri

Baycar, 2014 yılında Tokat'ın Pazar ilçesine ve ardından Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesine kaymakam vekili olarak atandı. İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra çeşitli ilçelerde görev aldı.

Yeni Görev Cizre Kaymakamı

Ahmet Vezir Baycar, Cizre Kaymakamı olarak atanmasıyla ilgili olarak, "2024 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi kapsamında İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne Daire Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım" dediği veda mesajında Cizre halkına teşekkürlerini iletti. Baycar, yeni görevinde Cizre'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Kişisel Bilgiler

Ahmet Vezir Baycar, evli ve bir çocuk babası olup, İngilizce ve Arapça dillerini iyi derecede bilmektedir.

Editör: Havva Andırır