Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti? Ak Parti Ağrı İl Başkanı Orhan Güngör kimdir, nereli, kaç yaşında ve neden istifa etti?

Kadın Kolları MYK üyesi olarak aktif görev yapan Kır, hem mesleki hem de siyasi çalışmalarıyla dikkat çekmektedir. Merve KIr Kimdi? Detaylar haberimizde...

CHP Kadın Kolları MYK üyesi Merve Kır kimdir?

1987 yılında Zonguldak’ta doğan Merve Kır, ilk öğrenim yıllarını Zonguldak TED Koleji’nde tamamlamıştır. Yükseköğrenimini Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünde sürdüren Kır, İngilizce ve orta derecede Almanca bilgisiyle dikkat çekmiştir. Eğitim hayatının ardından profesyonel kariyerine Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat İhracat Birliği'nde başlamıştır.

İstanbul'da geçirdiği bir süre sonrası, doğduğu şehir Zonguldak’a dönen Merve Kır, 2010 yılında Kır Hukuk Bürosu'nu kurmuştur. Bu süreçte, Zonguldak’taki Çatalağzı Termik Santrali'nde çalışan 200 taşeron işçinin işe iade davalarını üstlenmiş, işçilerin mağduriyetlerini gidermiştir.

Merve Kır’ın Siyasi Kariyeri

Merve Kır, 2016 yılından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmektedir. 2018 Genel Seçimlerinde Zonguldak 4. sıra Milletvekili Adayı olarak siyasi arenada yer almıştır.

Cumhuriyet Halk Partisi 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi olarak seçilen Merve Kır, Batı Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu illerinde CHP İl/İlçe örgütleriyle birlikte aktif siyasi çalışmalarını sürdürmektedir. Kadın Kolları MYK üyesi olarak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve adil bir toplum inşa etme konularında çalışmalarına devam etmektedir.

Editör: Havva Andırır