CHP'deki Güç Savaşları Nereye Gidiyor? Erdoğan Toprak’ın Rıza Akpolat Planı İmamoğlu’nu Nasıl Etkiliyor? CHP'deki Güç Savaşları Nereye Gidiyor? Erdoğan Toprak’ın Rıza Akpolat Planı İmamoğlu’nu Nasıl Etkiliyor?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emeklilere yönelik vaatlerini ve eleştirilerini Kasımpaşa'daki Beyoğlu'ndaki Emekli Evi'nde dile getirdi. İşte, Özgür Özel'in emeklilere dair açıklamaları ve vaatleri...

Emekli Maaşlarına Yönelik Eleştiriler

Özgür Özel, emeklilere sağlanan en düşük maaş zammını yetersiz bulduğunu belirterek tepkisini dile getirdi. Mevcut durumu eleştiren Özel, emekli maaşlarının enflasyonun çok gerisinde kaldığını vurguladı. Özellikle AK Parti iktidarının geldiği dönemde bir emekli maaşının bir buçuk asgari ücrete denk geldiğini ifade ederek, bugün ise bu oranın düşük seviyelere gerilediğine dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Emeklilere Ne Söz Verdi?

Özgür Özel, partisinin iktidara gelmesi durumunda emeklilere yönelik somut adımlar atacaklarını belirtti. İlk etapta, ikinci ayda en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltileceği sözünü verdi. Bu vaadinin ardından, iki yıl içinde en düşük emekli maaşının 1 buçuk asgari ücrete çıkarılacağını açıkladı. Özel, emeklilere yönelik bu iyileştirmelerin seçim sürecinde CHP'nin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu belirtti.

640Xauto (15)

Emeklilere Destek ve Mücadele Sözü

CHP Genel Başkanı, emeklilerin geçim sıkıntılarının farkında olduklarını ve seçim sürecinde emeklilere yönelik destek projeleri geliştirdiklerini söyledi. Özellikle belediye yönetimlerine ilk talimatlarının emeklilere yönelik projeler üretmek olduğunu ifade etti. Özel, emeklilerin ülkenin ekonomik gelişimine büyük katkı sağladığını ve hak ettikleri yaşam standardına kavuşmaları gerektiğini vurguladı.

Editör: Havva Andırır