1968 yılında Gaziantep'te doğan Melih Meriç, ilk ve orta öğrenimini aynı şehirde tamamlamış, lise eğitimini Gaziantep Lisesi’nde almıştır. 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan Meriç, inşaat mühendisliği alanında çeşitli görevlerde bulunmuş ve Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası'nın başkanlığını 2012-2016 yılları arasında yapmıştır.

Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Siyasi Kariyerinde Hangi Görevlerde Bulundu?

Melih Meriç, 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanlığı görevine atanmış, ancak bu görevini yalnızca bir ay sürdürebilmiştir. Şubat 2019'da bu görevinden istifa etmiştir. 2023 genel seçimlerinde CHP'nin Gaziantep seçim bölgesinden 2. sıradan milletvekili adayı olmuş ve 28. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) CHP Gaziantep milletvekili olarak seçilmiştir. TBMM'de İçişleri Komisyonu üyeliğinde görev almıştır.

Hukuki Sorunlar ve Dokunulmazlık Durumu Nedir?

Melih Meriç'in, milletvekili seçilmeden önce demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren bazı firmaların, paravan şirketler aracılığıyla kamu zararına neden oldukları iddialarıyla dikkat çektiği belirtilmiştir. Bu firmalara yönelik "Demir Yumruk" operasyonu kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. Ancak, Melih Meriç'in milletvekili seçilmesinin ardından dokunulmazlık kazanması nedeniyle davadaki dosya ayrılmıştır.

Özel Hayatında Kimdir?

Melih Meriç, özel hayatında evli ve üç çocuk babasıdır. Ailesiyle birlikte Gaziantep'te yaşamaya devam etmektedir. Siyasi ve mühendislik kariyerindeki başarılarıyla dikkat çeken Meriç, Gaziantep'in önemli figürlerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Editör: Mehmet Çetil