Cenk Ergün, 1974 yılında Bursa'da dünyaya gelmiş bir spor yöneticisidir. İlkokul eğitimini Bursa’da tamamlayan Ergün, 1993 yılında Galatasaray Lisesi Matematik Bölümü'nden mezun olmuştur. Yükseköğrenim için Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü’ne devam eden Ergün, burada eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Hangi Görevlerde Bulundu?

Cenk Ergün’ün spor yöneticiliği kariyeri, çeşitli önemli görevlerle şekillenmiştir. 2000-2003 yılları arasında Kamera Spor Reklamcılık A.Ş.’de Türkiye Futbol Federasyonu için reklam ve sponsorluk pazarlaması ve A Milli Futbol Takımı'nın özel maç organizasyonlarını yürütmüştür.

Club Brugge - Dortmund maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Club Brugge - Dortmund maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Club Brugge - Dortmund maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Club Brugge - Dortmund maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

2003-2006 yılları arasında Trabzonspor Sportif A.Ş.’de Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almış, ardından 2006 yılında Galatasaray Sportif A.Ş.’ye transfer olmuştur. Galatasaray'da Özel Projeler Sorumlusu olarak görev yapmış ve 2015-2018 yılları arasında Galatasaray Sportif A.Ş. Futbol Direktörü olarak hizmet vermiştir.

Ergün, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca dillerini de bilmektedir, bu da uluslararası spor yönetiminde etkinliğini artırmıştır.

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün 1

Cenk Ergün Neden İstifa Etti?

13 Eylül 2024 tarihinde Cenk Ergün, Galatasaray'daki profesyonel görevinden istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün yazılı olarak da Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Dursun Aydın Özbek’e ilettiğim üzere kulübümüzdeki profesyonel görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. İçinde bulunduğumuz durumun hem kulübüme zarar vermemesi hem de adımın daha fazla itibarsızlaştırılmaması adına almış olduğum kararı sizlerle paylaşıyorum. Detaylı açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağımı belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarım” ifadelerini kullandı.

Editör: Havva Andırır