1978 yılında Erzurum'da doğan Dr. Emre Nebioğlu, ilköğrenim ve lise eğitimini memleketinde tamamladıktan sonra 2001 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Kamu yönetimindeki kariyerine hızlı bir başlangıç yapan Nebioğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Erdek Özel Eğitim Komutanlığında askerlik görevini tamamladıktan sonra 2004 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine geçiş yaptı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi? Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Kadir Aydar'a neden siyasi yasak getirildi?

Kariyer Yolu ve Görevleri

Mülki idare amirliği kariyerine Yozgat/Aydıncık ve Kayseri/Özvatan ilçelerinde kaymakam vekilliği yaparak başlayan Nebioğlu, zamanla Kayseri/Akkışla, Artvin/Yusufeli, Gaziantep/Araban, Erzincan/Üzümlü ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca, Rize'de vali yardımcılığı ve Sakarya/Kocaali Kaymakamlığı görevlerini yürütmüştür. 2023 yılı Ağustos ayında yayımlanan Mülki İdare Amirleri Kararnamesi ile Çanakkale'nin Çan ilçesine kaymakam olarak atanmıştır.

Akademik ve Dil Yetenekleri

Akademik kariyerine de önem veren Nebioğlu, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Bölümünde yüksek lisans yapmış ve doktorasını aynı üniversitenin Sosyoloji Anabilim Dalında tamamlamıştır. 2017 yılında "Türkiye'de 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun'un Uygulanması: Yasaklar ve Sigaranın Toplumsal Algılanışı" başlıklı teziyle doktor unvanını kazanmıştır. Dr. Nebioğlu, İngilizce ve Fransızca dillerinde iyi derecede bilgi sahibidir.

Çan Kaymakamı Olarak Görevine Başladı

Çan Kaymakamı olarak göreve başlayan Dr. Emre Nebioğlu, ilçede kamu hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi adına çeşitli projelere imza atmaya başlamıştır. Kamu yönetimindeki deneyimi ve akademik birikimi ile ilçede önemli çalışmalara öncülük edeceği öngörülmektedir. Dr. Nebioğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Havva Andırır