Kurban Bayramı yaklaşırken İstanbul'da toplu taşıma hizmetlerinin durumu da merak konusu olmaya başladı. Özellikle Marmaray'ın bayram süresince ücretsiz olup olmayacağına dair yapılan duyurular vatandaşlar arasında büyük ilgi uyandırdı. Peki, Marmaray bayramda gerçekten ücretsiz mi? İşte detaylar...

MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu? MasterChef Türkiye'de dokunulmazlık oyununu hangi takım kazandı? MasterChef Türkiye'de bireysel dokunulmazlığı kim aldı? MasterChef Türkiye'de eleme adayları kimler oldu?

15 Haziran Arefe Günü İETT'nin Ne Diyor?

İstanbul'da hizmet veren İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), Kurban Bayramı süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz seyahat imkanı tanıyacağını duyurdu. Buna göre, 16-17-18-19 Haziran tarihlerinde Marmaray da dahil olmak üzere birçok raylı sistem ve toplu taşıma aracından ücretsiz olarak yararlanılabilecek.

15 Haziran Arefe Günü İstanbul'da Hangi Toplu Taşıma Ücretsiz?

İETT'nin açıklamasına göre, bayram süresince Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ve bu hatlara bağlı belediye işletmeleri tarafından yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Bu uygulama, İstanbul'da yaşayan ve bayram boyunca seyahat edecek olan vatandaşlar için önemli bir avantaj sağlayacak.

Marmaray 15 Haziran 2024 Arefe Günü de Ücretsiz Mi?

Özellikle arefe gününde Marmaray'ın ücretsiz olup olmayacağı sorusu da sıklıkla sorulan bir diğer konu. İETT'nin duyurusuna göre, 15 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan itibaren başlayacak olan ücretsiz seyahat uygulaması, 19 Haziran Çarşamba günü saat 00.00'a kadar sürecek. Dolayısıyla arefe günü de dahil olmak üzere bayram süresince Marmaray ve diğer raylı sistem hatlarından ücretsiz olarak yararlanılabilecek.

Editör: Murat Serdar Yıldız