AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Naim Makas İl Başkanlığından neden istifa etti? AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas Kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Naim Makas İl Başkanlığından neden istifa etti?

Beşikdüzü Belediyesi'nde yaşanan görev değişikliği, siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı. Teşkilatlardan gelen Doğukan Zıp'ın görevinden alınmasının ardından emekli öğretmen ve aynı zamanda MHP İl Yönetim Kurulu üyesi olan Ahmet Yayla'nın atanması kararı alındı.

Doğukan Zıp Neden Görevden Alındı?

Doğukan Zıp'ın görevden alınma sebebi olarak genel kanaat, Beşikdüzü Belediyesi'nin seçimlerde kaybedilmesi olarak belirtiliyor. Ancak Zıp'ın destekçileri, bu kararın haksız olduğunu savunuyorlar. Onlara göre, Beşikdüzü Belediye Başkan adayını belirleme yetkisi Zıp'a ait olmadığı için seçim sonucundan sorumlu tutulması adil değil.

Siyasi Dinamiklerde Değişim

Siyasi çevrelerde, Cumhur İttifakı'nda aday belirleme sürecinin tepeden inme yapıldığı ve sonrasında seçim sonuçlarına göre değerlendirme yapıldığı eleştirileri sıklıkla dile getiriliyor. Bu durum, yerel yönetimlerdeki değişim ve istikrarsızlık sürecine neden olabiliyor.

Ahmet Yayla'nın Atanması

Görevden alınan Doğukan Zıp'ın yerine atanacak olan Ahmet Yayla ise emekli bir öğretmen ve aynı zamanda MHP İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yayla'nın Beşikdüzü MHP İlçe Başkanlığı görevine getirilmesi bekleniyor. Bu süreçte, ilçe başkanlığı için hazırlıklarını bayram sonrası tamamlayarak il teşkilatına sunacağı ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi