Beşiktaş Kulübü, altyapısından yetişen genç futbolcu Berkay Vardar'ın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. İşte, genç oyuncunun kulüpten ayrılma süreci ve nedenleri...

BEŞİKTAŞ ALTYAPISINDAN YETİŞEN BİR İSİM: BERKAY VARDAR

Berkay Vardar, Beşiktaş altyapısından yetişen ve A Takım'a kadar yükselen 20 yaşındaki bir futbolcuydu. Geçtiğimiz sezonu Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımında kiralık olarak geçirdi.

SÖZLEŞMENİN FESHİ VE KULÜPTEN AYRILMA KARARI

Şubat ayında Beşiktaş'a geri dönen Berkay Vardar'ın sözleşmesi feshedildi. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Berkay'a emekleri için teşekkür edilerek, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileyen ifadeler kullanıldı.

NEDENLERİ VE SAMET AYBABA'NIN ROLÜ

Beşiktaş Futbol Koordinatörü Samet Aybaba'nın, Berkay Vardar'ın futbola yeterince konsantre olmadığı gerekçesiyle kulüpten ayrılma kararı alındığı ortaya çıktı. Özellikle altyapıdan gelen genç oyuncuların özel hayatlarına daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Aybaba'nın, Berkay'ın performansını yetersiz bulduğu belirtildi.

Galatasaray Zaniola geri mi dönecek, anlaşma sağlandı mı? Galatasaray Zaniola geri mi dönecek, anlaşma sağlandı mı?

KARİYERİNDEKİ PERFORMANS VE KATKILAR

Berkay Vardar, Sheriff Tiraspol takımında kiralık olarak forma şansı bulmuş ancak gol veya asist katkısı yapamamıştı. Beşiktaş'ta ise sınırlı forma şansı bulan genç oyuncu, takımına skor anlamında katkı sağlayamamıştı.

Beşiktaş Kulübü, Berkay Vardar'ın sözleşmesini feshederek yoluna devam etme kararı alırken, genç oyuncunun önümüzdeki süreçte kariyerindeki gelişmeler merakla takip edilecek.