Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak KİMDİR, aslen nereli, kaç yaşında?

Batuhan Çolak, Türk gazeteciliğinde dikkat çeken isimlerden biri olarak tanınıyor. 1986 yılında İstanbul'da doğan Çolak, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2009 yılında mezun oldu. Gazetecilik kariyerine 2010 yılında Atv Ankara Haber Merkezi'nde editör olarak başladı. Aynı dönemde Gazi Üniversitesi Grafik Tasarımı Anasanat Dalı'nda yüksek lisans eğitimine başladı ve bu eğitimini 2014 yılında tamamladı.

Batuhan Çolak'ın Gazetecilik Kariyeri Nasıl Başladı?

Batuhan Çolak, 2006 yılında üniversite eğitimi sırasında Haberdokuz adlı internet haber sitesini kurarak gazetecilik kariyerine adım attı. Bu siteyi 2014 yılına kadar yönetti. 2013 yılında yayımlanan "Terör Kıskacında Üniversiteler" adlı kitabında, Türkiye'deki üniversitelerde yaşanan terör sorunlarını ele aldı ve üniversitelerde faaliyet gösteren farklı marjinal grupları inceledi.

Batuhan Çolak255

Diyarbakır'da Başhekime Silahlı Saldırı: Dr. Halim Güler yaralandı mı sağlık durumu nasıl? Diyarbakır'da Başhekime Silahlı Saldırı: Dr. Halim Güler yaralandı mı sağlık durumu nasıl?

2016 yılında Yeniçağ Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya başladı ve daha sonra gazetenin internet genel yayın yönetmenliği görevini üstlendi. Ancak, Mart 2020'de Yeniçağ Gazetesi tarafından görevine son verilmesi üzerine aynı yılın Nisan ayında Aykırı adlı internet haber sitesini kurdu. Bu site ile genel yayın yönetmenliği kariyerine devam eden Çolak, burada da gazetecilik faaliyetlerini sürdürdü.

Batuhan Çolak'ın Suçlamaları ve Yargı Süreci

Batuhan Çolak, 2022 yılında "cinsel saldırı" suçlamasıyla yargılandığı davada 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı "iyi hal indirimi" uygulayarak 1 yıl 8 aya indirdi ve cezanın ertelenmesine karar verdi. Bu dava, Çolak'ın kamuoyunda tartışmalı bir figür haline gelmesine neden oldu.

Batuhan Çolak Neden Gözaltına Alındı?

Aykırı haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir hesabının editörü Süha Çardaklı ve Haber Report muhabiri ile birlikte, sabah saatlerinde Ankara merkezli bir operasyon kapsamında gözaltına alındı. Resmi açıklamalara göre, gözaltına alınmalarının nedeni, internet ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamaları oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, açık kaynak araştırmalarında bu kişilerin internette ve sosyal medyada yaptıkları paylaşımların bu suçlamaları içerdiği belirtiliyor. Bu gelişme, Ankara'da sabah saatlerinde başlayan operasyonla bağlantılı olarak değerlendiriliyor.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım