Fenerbahçe'nin Ferdi Kadıoğlu'nu Brighton takımına transfer etmesinin ardından sol bek pozisyonu için transfer çalışmalarına hız verdiği öğrenildi. Bu kapsamda, Fenerbahçe'nin ilgilendiği isimlerden biri olan Archie Brown hakkında merak edilen sorular gündeme geldi. Peki, Archie Brown kimdir, nerelidir ve kaç yaşındadır? İşte detaylar.

Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi) Galatasaray maçı ŞİFRESİZ || Galatasaray - Slavia Prag maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? (UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi)

Archie Brown Kimdir?

Archibald Norman Brown, 28 Mayıs 2002 tarihinde İngiltere’de doğmuş profesyonel bir futbolcudur. Defans oyuncusu olarak görev yapan Brown, futbol kariyerine genç yaşta başlamış ve ilk olarak Derby County’nin altyapısına katılmıştır. Genç yaşta kazandığı başarılar, onun gelecekteki kariyerinin temel taşlarını oluşturmuştur. Derby County’deki performansı, ona büyük kulüplerin dikkatini çekmiştir.

Archie Brown’un Kariyer Yolculuğu

Archie Brown, 2021 yılında İsviçre’nin Lausanne-Sport takımına transfer olmuştur. Lausanne-Sport’taki ilk maçında, 28 Kasım 2021 tarihinde Servette karşısında oynanmış ve bu maçta sahaya ilk kez çıkma fırsatı bulmuştur. 11 Ağustos 2023 tarihinde Belçika’nın KAA Gent kulübü ile dört yıllık bir sözleşme imzalayarak Belçika kulübünde forma giymeye başlamıştır. Gent kulübünde forma giyen dördüncü İngiliz oyuncu olma unvanını elde etmiştir.

Uluslararası Kariyeri

Brown, 7 Haziran 2024 tarihinde İngiltere U20 milli takımının formasını giymeye başlamıştır. Bu süreçte, İngiltere'nin İsveç’e karşı oynadığı ve 2-1 galibiyetle sonuçlanan maçta görev almış, aynı zamanda İrlanda Cumhuriyeti U21 takımıyla oynanan 2-2 berabere biten karşılaşmada uluslararası düzeyde ilk golünü atmıştır.

Ferdi Kadıoğlu

Kökeni ve Temsil Hakkı

İngiltere’de doğup büyüyen Archie Brown, Jamaika kökenli olup uluslararası düzeyde Jamaika’yı da temsil etme hakkına sahiptir. Bu özelliği, onun kariyerine uluslararası bir boyut katmaktadır.

Fenerbahçe ile İlgisi

Fenerbahçe'nin, Archie Brown ile ilgilendiği ve KAA Gent kulübüyle transfer görüşmeleri başlattığı bilgisi, futbol camiasında büyük yankı uyandırmıştır. 27 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye'de gündeme gelen bu transfer ihtimali, Fenerbahçe taraftarları tarafından dikkatle takip edilmektedir.

Editör: Mehmet Çetil