Fransız futbolcu Antoine Griezmann, 21 Mart 1991 tarihinde Fransa'nın Macon şehrinde doğmuştur. Günümüzde La Liga takımlarından Barcelona'da forma giymekte olan Griezmann, sol kanatta oynayan bir futbolcu olmasının yanı sıra forvet olarak da görev alabilmektedir. Griezmann, futbol kariyerine genç yaşta Real Sociedad'ın altyapısında başlamış ve burada önemli bir gelişim göstermiştir.

Griezmann Hangi Takımlarda Oynadı?

Griezmann, 2009 yılında Real Sociedad'ın altyapısına katıldıktan sonra, 2010 yılında A takıma yükselerek profesyonel kariyerine adım attı. 2014 yılında Atlético Madrid'e transfer olarak büyük bir çıkış yaptı ve burada geçirdiği süre boyunca birçok başarıya imza attı. 2019 yılında ise 120 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona ile sözleşme imzaladı. Griezmann, kariyeri boyunca etkileyici performanslar sergileyerek Avrupa'nın en dikkat çekici futbolcularından biri haline geldi.

Süper Lig || Antalyaspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, nerde, saat kaçta, hangi kanalda? Antalyaspor - Fenerbahçe muhtemel 11'ler Süper Lig || Antalyaspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, nerde, saat kaçta, hangi kanalda? Antalyaspor - Fenerbahçe muhtemel 11'ler

Griezmann'ın Millî Takım Kariyeri Nasıl Gelişti?

Antoine Griezmann, Fransa'nın çeşitli yaş kategorilerinde millî takım forması giymiştir. 2010 yılında U-19 takımıyla ilk kez sahaya çıkarken, 2014'te Fransa A millî takımına seçildi. Griezmann, 2018 FIFA Dünya Kupası'nı kazanarak uluslararası alanda büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, UEFA Avrupa 19 Yaş Altı Şampiyonası'nı kazanan U-19 takımının da bir parçasıydı.

Editör: Havva Andırır