Gram Altın Kritik Seviyeye Ulaştı: Yükselişin Nedenleri

Yurt içi piyasalar bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte yeniden hareketlendi. Gram altın fiyatı, kritik bir eşiği aşarak dikkatleri üzerine çekti. İşte gram altındaki bu yükselişin nedenleri ve piyasalardaki son gelişmeler...

Ons Altin

Yurt İçi Piyasalarda Hareketlilik


Bayram tatilinin ardından yurt içi piyasalar yeniden işlem görmeye başladı. Gram altın fiyatları, haftanın son işlem gününde önemli bir seviyeyi geçerek 2500 lira sınırını aştı. Peki, bu yükselişin arkasındaki nedenler neler?

Altin Fiyatlari Dusmeye Devam Ed

ABD Piyasalarındaki Gelişmeler

Para ve emtia piyasalarında gözler ABD’de olmaya devam ediyor. ABD'de son açıklanan enflasyon rakamlarının beklentilerin altında kalması, piyasalarda yeni beklentilere yol açtı. Bu durum, altın fiyatlarının yükselmesine katkıda bulunan önemli bir faktör oldu.

Türkiye'nin Önde Gelen Market Zincirini Kim Satın Aldı? İşte Satın Alan Yeni Firma Türkiye'nin Önde Gelen Market Zincirini Kim Satın Aldı? İşte Satın Alan Yeni Firma

(1)-19

FED Politikaları ve Faiz Beklentileri


FED'in geçtiğimiz haftalarda faiz oranlarını sabit tutarak piyasalara şahin mesajlar vermesi, başlangıçta faiz indirim beklentilerini azaltmıştı. Ancak, son enflasyon verilerinin ardından piyasalarda yeniden faiz indirimi beklentileri şekillenmeye başladı. Eski St. Louis Merkez Bankası Başkanı James Bullard'ın Eylül ayında faiz indirimi için umutlu açıklamaları, altın fiyatlarındaki yükselişi destekleyen bir başka faktör oldu.

3 X3 A Std Zvd J-1Altın Fiyatlarındaki Artış


Ons altın fiyatı, önceki gün 2365 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bu artış, yurt içinde gram altın fiyatlarının da yükselmesine neden oldu. Dolar/TL ve ons altındaki yukarı yönlü hareketlerin etkisiyle gram altın dün 2498 lirayı test etti ve bugün 2500 lira olan kritik eşiği aşarak 2503 liraya kadar yükseldi.

Bugun Altin Ne Kadar 30 Mart Alt

Güncel Altın Fiyatları

Haftanın son işlem gününe 2360 dolardan başlayan ons altın, gün içinde dalgalı bir seyir izledi. Şu anda 2333 dolardan işlem gören ons altın, gün içinde en düşük 2333 dolar ve en yüksek 2368 dolar seviyelerini gördü. Gram altın ise gün içinde 2500 lira sınırını aşarak 2503 liraya kadar yükseldikten sonra, ABD piyasalarının açılmasıyla birlikte ons altındaki düşüşe bağlı olarak gerileyerek 2463 liradan işlem görmeye başladı.

C691 B M Tepe
Gram altının kritik seviyeye ulaşması, ABD'deki enflasyon verileri, FED'in faiz politikaları ve yurt içi piyasalardaki hareketlilik gibi birçok faktörün birleşimi sonucu gerçekleşti. Piyasalardaki bu dalgalanmalar, yatırımcıların altına olan ilgisini artırırken, gelecekteki fiyat hareketleri de yakından takip edilmeye devam edecek.

Editör: Ali Çakar