TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak? TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak?

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesine karşın karışık bir seyir izlerken, altın fiyatları ise yükselişe geçti. Son iki haftanın en yüksek seviyesine ulaşan altın fiyatları, 21 Haziran’da da yukarı ivmeli bir başlangıç yaptı. Bayram öncesi altın alımı için fırsat uyarılarında bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Temmuz ayında gram altının geleceği seviyeyi açıkladı. Memiş, "Kuyumcularda kuyruk oluşacak" dedi. İşte 21 Haziran'da güncel altın fiyatları ve uzman yorumları...

Altın Fiyatlarındaki Yükseliş Devam Ediyor

Youtube kanalında yayınladığı videoda İslam Memiş, altın fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "Ons altın 2363 dolar seviyesinde. Beklentimiz 2280 dolar seviyesinde. 2293 dolar seviyesine kadar geriledi. Tekrar buradan yükseliş gerçekleştirdi. 2363 dolar seviyesi 2340 direncini kırdı yukarıda. Toparlanma isteğine devam eden bir ons altın var." ifadelerini kullandı.

Bayram Öncesi Uyarılarını Dikkate Alanlar Kazandı

İslam Memiş, bayram öncesi altın alımı için yaptığı uyarıların ardından gram altının değer kazandığını belirtti. Memiş, "Gram altın TL fiyatı bayramdan önce 2420 lira seviyesine kadar gerilemişti. Alın bu fırsatları bulamazsınız demiştim. Serbest piyasalarda gram altın TL fiyatı 2514 lira seviyesinde. Bayram öncesi ve bayram sonrasına baktığımızda gram altının değeri 100 lira arttı. Bayramdan önce uyarıları dikkate alan altın pozisyonunu kapatanlar iyi bir hareket yaptı, açıkta kalmadı." dedi.

Temmuz Ayında Gram Altın İçin Beklentiler

Memiş, Temmuz ayı itibariyle gram altın fiyatlarının 2600 ve 2700 TL seviyelerine ulaşabileceğini, yıl sonunda ise 3000 ve 3500 TL seviyelerini görebileceğini öngörüyor. "Geç kaldın mı hayır yine de alabilirsin. Altın ne zamanki 2700 lira seviyesini kıracak kuyumcularda kuyruk oluşacak. Ne zamanki 3 bin lira seviyesini görecek kuyumcularda kuyruk oluşmaya devam edecek. Toplumun maalesef finansal okuryazarlığı böyle." diyerek, yatırımcılara altın alım fırsatlarını değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Güncel Altın Fiyatları (21 Haziran 2024)

  • Gram altın satış fiyatı: 2.491,54 TL
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 4.110,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 8.213,00 TL
  • Tam altın satış fiyatı: 16.200,80 TL
  • Cumhuriyet altını satış fiyatı: 16.376,00 TL

Altın fiyatlarındaki bu yükseliş trendi ve uzman yorumları, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Özellikle bayram öncesi altın alımı yapanlar, şu anki fiyat artışından memnun görünüyor. Temmuz ayı ve yıl sonu beklentileri ise piyasaların merakla beklediği konular arasında.

Editör: Zeliha YAKUT