2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları, sınavın geride kalmasıyla birlikte en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 28 Temmuz'da 81 ilde gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. ÖSYM, sınav takviminde ALES sonuçlarının açıklanma tarihini duyurdu. İşte, "ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunun yanıtı...

Lgs Sınav

ALES/2 2024 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) 28 Temmuz Pazar günü düzenlendi. Sınava katılım sağlayan binlerce aday, "ALES/2 sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" sorularına yanıt arıyor. ÖSYM takviminde yer alan bilgiye göre, ALES sonuçları 16 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları, bu tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Ösym Sınav-1

ALES 2024 Sonuçları Nasıl Öğrenilecek?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Ösym Sınav

ALES 2024 Sonuçları İçin ÖSYM Ne Zaman Açıklayacak?

ALES sonuçlarının açıklanma tarihi, ÖSYM tarafından netleştirildi. Adaylar, 16 Ağustos 2024 tarihinde sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Sınav sonuçları, adayların akademik kariyer planlamalarında önemli bir rol oynayacak. ÖSYM’nin belirlediği bu tarih, adayların sınav sonuçlarına hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşmasını sağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2024: Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak ve Detaylar Neler? Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Kredi Başvuruları 2024: Başvuru Süreci Ne Zaman Başlayacak ve Detaylar Neler?

Lgs Sınavı 1

Bu bilgiler ışığında, 2024 ALES sınavına katılan adaylar, 16 Ağustos tarihini beklemeye devam ediyor. ÖSYM’nin belirlediği tarihte, adaylar sonuçlarını internet üzerinden kolayca öğrenebilecekler.

Editör: Murat Serdar Yıldız