Muğla'nın Akbük sahilinde, Menteşe Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda önemli bir adım atıldı. Belediye ve Kaymakamlık ekiplerinin ortak çabalarıyla işgal edilen alanlar boşaltılarak halk plajı olarak hizmete açıldı. Bu girişimle birlikte artık Akbük sahilinde bulunan halk plajı, ücretsiz olarak tüm halkın kullanımına sunulacak. Yalnızca otopark hizmetinden ücret alınacak olup, plaj girişinde herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

SÜPER LOTO ÇEKİLİŞİ SON DAKİKA 22 EYLÜL 2024: Süper Loto çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? SÜPER LOTO ÇEKİLİŞİ SON DAKİKA 22 EYLÜL 2024: Süper Loto çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

Muğlamenteşeakbük010101

Menteşe Belediyesi'nin son dönemde uyguladığı cezai işlemler neticesinde, Akbük sahilinde bulunan ücretli giriş hizmeti veren kulübe kaldırıldı. Ayrıca, sahil güvenliği gerekçesiyle 09:00-18:00 saatleri arasında araç girişine de kısıtlama getirildi. Ekipler tarafından yapılan çalışmaların bir sonucu olarak plajda "Burası Halk Plajıdır Ücret Talep Edilemez" şeklinde uyarı levhaları asıldı.

Muğlamenteşeakbük41

2020 yılında MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi'ne verilen Akbük Plajı işletmesi, hem giriş ücreti hem de kıyı işgali nedeniyle büyük tepkilere yol açmıştı. Geçtiğimiz yıl eylül ayında Menteşe Kent Konseyi'nin öncülüğünde düzenlenen "Havlunu Al Gel" eylemiyle vatandaşlar, kıyı işgallerine karşı seslerini yükseltmişti. Bu toplumsal tepkilerin ardından Menteşe Belediyesi, işgal edilen alanların boşaltılması ve halk plajı olarak düzenlenmesi konusunda kararlı bir adım attı.

Belediye Başkanı Gonca Köksal'ın Açıklamaları

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, yapılan duyuruda Menteşe Belediyesi ve Kaymakamlık ekiplerinin ortak çalışmasıyla kıyı işgallerine son verildiğini ve halk plajının yeniden düzenlendiğini belirtti. Köksal, bu adımın sürdürülebilir bir çevre politikası ve halkın doğal kaynaklara erişim hakkı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız