Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu, 1977 yılında Doğanhisar'da doğmuştur. İlköğretimini Doğanhisar İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise eğitimini ise Doğanhisar İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Askerlik görevini tamamladıktan sonra ticaret hayatına atılan Öztoklu, akaryakıt istasyonu, nakliyat ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermiştir. Ayrıca, Doğanhisar'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve derneklerde aktif olarak görev almış ve ilçeye hizmet etmek için çeşitli projelerde bulunmuştur.

Konya Doğanhisar Belediye Başkanı Ali Öztoklu Hangi Partiden?

Ali Öztoklu, 2014 yılından itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Doğanhisar İlçe Başkanlığı görevini yürütmüş, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den Doğanhisar Belediye Başkan Adayı olarak öne çıkmıştır. Ancak, bu seçimlerde Cumhur İttifakı kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi'ne verildiği için aday olamamıştır. 2024 Mahalli seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden aday olarak Doğanhisar Belediye Başkanı seçilmiş ve halen bu görevini sürdürmektedir.

Dilruba Kayserilioğlu’ndan Erdoğan’a Sert Yanıt: ‘Narin Katledilmişken, Gündem Ben Miyim? Dilruba Kayserilioğlu’ndan Erdoğan’a Sert Yanıt: ‘Narin Katledilmişken, Gündem Ben Miyim?

Ali Öztoklu'nun AK Parti'ye Katılması

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden Konya Doğanhisar Belediye Başkanı seçilen Ali Öztoklu, AK Parti'nin 23. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde AK Parti'ye katıldığını duyurmuştur. Bu gelişme, AK Parti'nin genişleyen kadrosunun bir parçası olarak dikkat çekmiştir.

14082024013A086B

AK Parti'ye Katılan Diğer Belediye Başkanları Kimlerdir?

AK Parti'nin 23. kuruluş yıl dönümünde açıklanan diğer belediye başkanları şunlardır:

Adana Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal
Adana Feke Belediye Başkanı Cömert Özen
Elazığ Arıcak Bükardı Beldesi Belediye Başkanı Ali Açmaz
Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar
Erzurum Horosan Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir
Erzurum Köprüköy Belediye Başkanı Nevzat Karasu
Muş Bulanık Yoncalı Belde Belediye Başkanı Fehim Kaya
Muş Yeşilova Belde Belediye Başkanı Ömer Faruk Yenilmez
Ordu Çaybaşı Belediye Başkanı Mesut Karayiğit
Samsun Ayvacık Belediye Başkanı Refahattin Şencan
Şanlıurfa Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit
Uşak Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı

Editör: Havva Andırır