Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan aile destek ödemeleri, hanedeki kişi başına düşen gelir tutarına ve çocuk sayısına göre belirleniyor. Eylül ayı ödemeleri hakkında merak edilen detaylar ve tarih bilgileri aşağıda açıklanmıştır.

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2024-2025 Burs Başvuruları Başladı mı? VGM Burs Başvuru Tarihleri ve Miktarları Açıklandı mı? Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) 2024-2025 Burs Başvuruları Başladı mı? VGM Burs Başvuru Tarihleri ve Miktarları Açıklandı mı?

Eylül Aile Destek Ödemesi Ne Zaman Yatacak?

Eylül 2024 aile destek ödemelerinin, ay ortasında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması planlanmaktadır. Ağustos ayında yapılan ödemeler 9 Ağustos itibariyle hesaplara geçmeye başlamıştı. Eylül ayındaki ödemelerin de benzer bir tarihte, yani ayın ortasında hesaplara aktarılması beklenmektedir.

Aile Destek Ödemesi Ne Kadar?

Aile destek ödemeleri, her ay 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda yapılmaktadır. Bu ödemeler, çocuk yardımı ve elektrik tüketim desteğini de içermektedir. Dolayısıyla, hane içindeki kişi sayısına ve çocuk sayısına göre ödeme tutarı değişiklik göstermektedir.

Para Destek

Aile Destek Ödemesi Nasıl Sorgulanır?

Aile destek ödemelerini sorgulamak için e-Devlet sistemi kullanılabilir. e-Devlet üzerinden "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" kısmında yer alan "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C. kimlik numarası ile giriş yapılarak, ödemeler hakkında detaylı bilgiye ulaşılabilir. Bu sistem, ödemelerin durumu ve tutarları hakkında güncel bilgi almayı sağlar.

Editör: Mehmet Çetil