Türkiye'nin tarım şehri olarak bilinen Adana'da son günlerde yaşanan su kesintileri, mısır tarlalarını tehdit ediyor. Kozan ilçesinde yüzlerce dönüm alanda ekili olan mısırlar, sulanmadıkları için kurumaya yüz tutmuş durumda.

Hasat öncesinde yaşanan bu kriz, çiftçileri büyük zarara uğratıyor.

Sulanamayan ürünler olgunlaşamadığı için tarlada kurumaya başlıyor. Çiftçiler, damlama sistemi kurmalarına rağmen su olmadığı için bu sistemi kullanamıyor.

66699D0Ecb43B4568Bd3Edb3

Tarlalar susuzluk nedeniyle kurumaya başladı

Ziraat Mühendisi Barış Kurtaran, bölgede çok sayıda tarlanın susuzluk nedeniyle kurumaya başladığını söyledi. Adana'nın Kozan ilçesinde geçtiğimiz sene kapalı sulama sistemine geçildiğini dile getiren Kurtaran, çiftçilerin damlama sistemi ile sulama yapması gerektiğini ancak sistemin buna izin vermediğini belirtti. Kurtaran, bir haftaya kadar böyle gitmesi durumunda ekili ürünlerin tamamının kuruyacağına dikkat çekti.

2 Milyonun üzerinde zarar

Tarlasına mısır eken üretici İsmail Bayrakçı ise yüz dönüm alanda ekili olan mısırların kuruduğunu ve 2 milyonun üzerinde zarara uğradığını ifade etti. Bayrakçı, 1650 kilo ürün aldığı tarladan 300 kilo bile mısır alamayacağını söyledi.

AKARYAKIT HABERLERİ SON DAKİKA: 5 eylül 2024 itibarıyla benzine ve motorine indirim geliyor mu, güncel akaryakıt fiyatları ve LPG fiyatlarında son durum nedir? AKARYAKIT HABERLERİ SON DAKİKA: 5 eylül 2024 itibarıyla benzine ve motorine indirim geliyor mu, güncel akaryakıt fiyatları ve LPG fiyatlarında son durum nedir?

Adana'da yaşanan su krizi, bölgedeki çiftçileri büyük bir çıkmaza sürüklüyor. Hasat zamanı yaklaşırken, yetkililerden acil çözüm bekleniyor.

Editör: Mehmet Çetil