31.Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 2024 yılında 23-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl organize edilen festival, bu yıl da sinemaseverleri ve film dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Festival için başvurular ise 16 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek.

Altın Koza Film Festivali Jüri Üyeleri Kimler?

Bu yılki festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan üstlenecek. Jüri üyeleri arasında ise Mehmet Aslantuğ, Serenay Sarıkaya, Nermin Yıldırım, Mustafa Kara, Ayris Alptekin ve Müge Turan gibi tanınmış isimler yer alacak. Bu seçkin jüri, festivalin en prestijli ödüllerinin sahiplerini belirleyecek.

Aile Destek Programı Eylül 2024 Ödeme Tarihi Açıklandı mı? Aile Destek Ödemesi ve Çocuk Yardımı Bu Ay Hangi Tarihte Hak Sahiplerinin Hesaplarına Yatacak? Aile Destek Programı Eylül 2024 Ödeme Tarihi Açıklandı mı? Aile Destek Ödemesi ve Çocuk Yardımı Bu Ay Hangi Tarihte Hak Sahiplerinin Hesaplarına Yatacak?

66Bc7F6270687E0899Cba5E2

Festivalde Verilecek Ödüller Nelerdir?

Bu yılki festivalde çeşitli kategorilerde ödüller verilecek. Ödüller arasında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması için en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo gibi başlıklar bulunuyor. Ayrıca en iyi kadın ve erkek oyuncu, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni gibi ödüller de dağıtılacak. Belgesel film yarışmasında en iyi belgesel ve jüri özel ödülleri verilecek. Uluslararası kısa film yarışmasında ise en iyi film ve jüri özel ödülü sahiplerini bulacak. Ayrıca, ulusal öğrenci filmleri yarışmasında en iyi belgesel, canlandırma, deneysel ve kurmaca film ödülleri verilecek.

Editör: Havva Andırır