Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Doğan Aydal'ın İddialarına Ne Dedi? Doğan Aydal, "Erdoğan anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika'ya gider" şeklinde iddialarda bulunmuştu. Bakan Tunç, bu iddiaları "akıl tutulması" olarak nitelendirdi.

Bakan Tunç'un Açıklamaları Neler?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, "YRP Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili iddiaları, tam anlamıyla akıl tutulmasıdır. Aydal'ı ve saygısız, seviyesiz ve mesnetsiz açıklamalarını aziz milletimizin vicdanına havale ediyorum. Zoru görünce kaçan, sessiz kalan, üç maymunu oynayanları herkes çok iyi bilmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, aziz milletimizin bağrından yetişmiş, hayatı zorluklarla ve kirli zihniyetle mücadele etmekle geçmiş, ömrünü ülkemize ve milletimize vakfetmiş bir liderdir" dedi.

Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti? Sivas'ın Yıldız Beldesi'nde Yeniden Refah Partisi Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri Neden İstifa Etti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mücadelesi Ne Oldu?

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz hain darbe girişiminde milli iradenin yanında yer aldığını ve milletle bir bütün olarak vesayetçi zihniyete geçit vermediğini belirtti. "Sayın Cumhurbaşkanımız, aziz milletimizin yanında bir dava adamı, milletin adamıdır" ifadesini kullandı.

Doğan Aydal'ın İddialarına Tepkiler Nasıl?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın açıklamaları, sadece Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından değil, geniş bir kesim tarafından da tepkiyle karşılandı. Bakan Tunç, Aydal'ın açıklamalarının "saygısız, seviyesiz ve mesnetsiz" olduğunu belirterek, bu tür iddiaların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Editör: Murat Serdar Yıldız