Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. Bu kapsamda, binlerce öğrencinin katıldığı sınavların değerlendirme süreci devam ediyor. AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Açık Lise sınav sonuçları 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını MEB'in resmi internet sitesinden öğrenebilecekler.

AÖL Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

Açık Lise sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açık Öğretim Lisesi resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecektir. Öğrenciler, sonuçları öğrenmek için https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresini kullanabilirler. Sonuçları sorgulamak için öğrenciler, öğrenci numarası ve şifrelerini kullanarak giriş yapmalıdır.

KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi

AÖL Sınavı Değerlendirmesi Nasıl Yapılıyor?

AÖL sınavlarında her dersten çoktan seçmeli 20 soru sorulmaktadır. Her doğru cevap 5 puan değerindedir. Yanlış cevaplar, doğru cevapları etkilememektedir. Her ders için sınav değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılmakta olup, doğru cevap sayısı dikkate alınarak puan hesaplanmaktadır. Başarı puanı, [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülüyle hesaplanır.

Sınav değerlendirmesi sırasında hatalı sorular çıkması durumunda, bu sorular değerlendirme dışı bırakılmakta ve geçerli soruların puan değerleri yeniden belirlenmektedir. Cevap anahtarındaki hatalar ise Merkez Sınav Kurulu tarafından incelenir ve gerekirse düzeltilmiş doğru seçeneklerle değerlendirme yapılır.

Editör: Havva Andırır