Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen sınavların ardından değerlendirme süreci devam etmekte. Öğrenciler, sonuçların açıklanıp açıklanmadığını ve sonuçların ne zaman duyurulacağını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek duyuruları bekliyor.

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024 yılı AÖL 3. dönem sınav sonuçları, 14 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Bu tarihte öğrenciler, sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın Açık Öğretim Lisesi resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilecekler.

AÖL Sonuçları Nasıl Sorgulanır?

AÖL sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen öğrenciler, sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın Açık Öğretim Lisesi resmi internet sitesinde bulunan sorgulama ekranından öğrenebilirler. Sonuçları sorgulamak için öğrenciler, aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresine giriş yaparak öğrenci numarası ve şifrelerini kullanmalıdırlar.

AÖL Sınavı Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

Açık Lise sınavında, her dersten çoktan seçmeli 20 soru sorulmakta olup, her doğru cevap 5 puan değerindedir. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir. Her ders için sınav değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılmaktadır. Başarı puanı hesaplaması, doğru cevap sayısının toplam soru sayısına bölünüp 100 ile çarpılması yoluyla yapılmaktadır. Ayrıca, sınav değerlendirmesi sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptal edilen sorular geçerli puanların yeniden hesaplanması suretiyle değerlendirme dışı bırakılacaktır.

Öğrencilerin sınav sonuçlarını öğrenebilmesi için belirtilen tarihte resmi sonuç açıklama ekranını takip etmeleri önemlidir

ÖSYM AİS Üzerinden 2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Nasıl Sorgulanır? KPSS Sonuçlarına Erişim Detayları Neler? ÖSYM AİS Üzerinden 2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Nasıl Sorgulanır? KPSS Sonuçlarına Erişim Detayları Neler?
Editör: Zeliha YAKUT