ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte? ÖSYM AİS EKRANI AÇIK: DGS tercihi nasıl yapılır, kaç tercih hakkı var? 2024 DGS tercihlerinde son gün ne zaman, hangi tarihte?

2024-2025 eğitim öğretim yılı için Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme tarihleri henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı. Ancak önceki yılların takvimine göre, Açık Lise kayıt ve kayıt yenileme işlemleri genellikle Eylül ayında başlamış ve Ekim ayında sona ermiştir. Geçtiğimiz yıl ilk kayıt ve kayıt yenileme 15 Eylül'de başlamış, 16 Ekim'de tamamlanmıştı. Bu yıl da benzer tarihlerde işlemlerin yapılması beklenmektedir.

AÖL İlk Kayıt Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptırmak isteyen adayların, her yıl belirlenen yeni kayıt katılım bedelini ödemeleri gerekmektedir. Bu ücret, Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası şubelerinden birine yatırılabilir. Ayrıca, ödeme dekontu veya makbuzuyla birlikte, kayıt yapılacak Halk Eğitimi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurulmalıdır.

Kayıt İşlemleri ve Evraklar

Kayıt sırasında, adayların nüfus kayıt bilgileri, adres, fotoğraf ve gerekli belgeler (tasdikname, diploma, denklik belgesi vb.) ile irtibat bürosuna gitmeleri gerekmektedir. Bu belgeler Açık Öğretim Lisesi Bilgi Sistemi'ne kaydedilir ve öğrenci numarası ile geçici şifre oluşturulur. Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra öğrencinin durumu "Ön Kayıt"tan "Aktif" hale getirilir ve ders seçim işlemi yapılabilir.

AÖL 1. Dönem Sınav Tarihleri

2024-2025 yılı Açık Öğretim Lisesi 1. dönem sınavları 21-22 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Editör: Havva Andırır