Yeni Vergi Yasası Ev Alım Satımını Nasıl Etkileyecek? Tapu ve Noter İşlemlerine Getirilen Ek Ücretler Neler? Yeni Vergi Yasası Ev Alım Satımını Nasıl Etkileyecek? Tapu ve Noter İşlemlerine Getirilen Ek Ücretler Neler?

Emekli maaş zammına ilişkin gelişmeler, SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından yakından takip edilmektedir. Emeklilerin maaşlarına yılda iki kez yapılan zamlar, özellikle enflasyon oranlarıyla doğrudan bağlantılıdır. 2025 Ocak zammı için gözler, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında açıklanacak enflasyon verilerine çevrilmiştir.

2025 Ocak Maaş Zam Oranı Ne Olacak?

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon oranları hesaplandığında, 3 aylık enflasyon verisi %8,92 olarak belirlenmiştir. Ancak, 2025 Ocak maaş zammı için Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon rakamlarının da eklenmesi gerekecek. Eğer bu aylarda ortalama %2’lik bir enflasyon artışı yaşanırsa, emeklilerin alacağı toplam zam oranı %14,92 olacaktır. Aylık %2,5’lik bir artışın söz konusu olması halinde ise zam oranı %16,42’ye yükselebilir.

Emekli11

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Hali hazırda emeklilere ödenen en düşük maaş 12.500 TL’dir. Eğer %15 oranında bir zam yapılması durumunda, en düşük emekli aylığı 14.375 TL’ye yükselecektir. %16’lık bir artış gerçekleşirse bu rakam 14.500 TL olacaktır. Ancak, %20’lik bir zam yapılması halinde en düşük emekli aylığının 15.000 TL'ye çıkması mümkün görünmektedir.

Editör: Havva Andırır