HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 14 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 14 Eylül 2024 HAMSTER KOMBAT SON DAKİKA 14 Eylül 2024 Hamster Kombat günlük şifre açıklandı! Telegram Hamster Kombat günlük kombo kartları 14 Eylül 2024

Diyanet'in 2024 dini günler takvimine göre, Müslümanlar için önemli günlerden biri olan Muharrem ayı yaklaşıyor. Bu ay, Ramazan ayının ardından en faziletli oruç olarak kabul edilen Aşure Günü'ne ev sahipliği yapacak. İslam inancına göre Muharrem ayının 10. gününde idrak edilen Aşure Günü, pek çok önemli olayın yaşandığı ve bereketin simgesi olarak kabul ediliyor.

2024 Muharrem Ayı ve Aşure Günü Ne Zaman?

Diyanet'in belirlediği takvime göre, 2024 Muharrem ayı 7 Temmuz'da başlayacak. Bu ayın 10. günü ise 16 Temmuz Salı gününe denk geliyor ve Aşure Günü olarak kutlanacak. Aşure Günü, 5 Ağustos 2024 tarihine kadar sürecek.

Muharrem Ayında Oruç Tutmak

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in tavsiyesine göre, Muharrem ayının 9–10. veya 10–11. günlerinde oruç tutulması öneriliyor. Ancak sadece 10. günü oruçlu geçirmek mekruh olarak görülüyor. Bu nedenle, Muharrem ayında 9. ve 10. günlerin veya 10. ve 11. günlerin birlikte oruçlu geçirilmesi tavsiye ediliyor.

Aşure-1

Aşure Günü'nün Önemi ve Tarihsel Arka Planı

Aşure Günü, İslam inancında önemli bir gün olarak kabul ediliyor çünkü Hz. Muhammed bu günü kutlamış ve Müslümanlara oruç tutmalarını tavsiye etmiştir. Yahudi geleneğinden farklı olarak, Hz. Musa'nın kavmini Firavun'dan kurtardığı gün olarak da bilinen Aşure Günü, bir önceki yılın günahlarına keffaret olacağına inanılır.

Editör: Havva Andırır