2024 KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu sınav, 2 yıllık üniversite mezunlarının katılım sağladığı ve memuriyet kadrolarına başvuru yapabilmeleri için önemli bir aşamayı temsil ediyor. Adaylar, sınavdan sonra sorular ve cevap anahtarlarını inceledi ve başarılarını değerlendirmeye başladı. KPSS Ön Lisans sonuçları, ÖSYM tarafından takvime göre 20 Eylül 2024 tarihinde açıklanacak. Yani, sonuçların açıklanmasına 18 gün kaldı.

KPSS Sonuçları Nereden ve Nasıl Öğrenilecek?

KPSS Ön Lisans sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM sonuç sayfasından veya mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi fiziksel olarak basılmayacak ve adaylara posta yoluyla gönderilmeyecektir. İnternette yayımlanan sonuçlar, adaylara tebliğ hükmündedir.

KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi KPSS ORTAÖĞRETİM AÇIKLAMA TARİHİ SON DAKİKA: Ortaöğretim KPSS sonuçları ne zaman hangi tarihte açıklanacak? ÖSYM takvimi

Sınav Sonuçları İçin Bilgiler Nelerdir?

Adaylar, KPSS Ön Lisans sonuçlarını öğrendiklerinde, internet üzerinden erişebilecekleri sonuç bilgileri arasında testlerde verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları yer alacaktır. ÖSYM, sınav sonuçlarının doğruluğunu sağlamak amacıyla “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” sunmaktadır. Bu sistem, sınav sonuç belgesinin en alt kısmına basılan rastgele üretilmiş “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” ile çalışmaktadır. Adaylar, bu kodu kullanarak sonuçlarının doğruluğunu kontrol edebilirler.

Kpps

Kimlik Bilgileri ile İlgili Notlar

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, önceki sınav veya yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmeyecektir. Bu nedenle, adayların kimlik bilgilerini doğru ve güncel tutmaları önemlidir.

Editör: Mehmet Çetil