Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi (ATA AÖF) tarafından düzenlenen 2024 güz dönemi vize sınavları, 30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde üç oturumda yüz yüze gerçekleştirildi. Sınavların tamamlanmasının ardından, öğrenciler ATA AÖF vize sınavı soruları ve cevap anahtarı hakkında bilgi arayışına girdi. Peki, 2024 güz dönemi ATA AÖF vize soruları ve cevap anahtarı nereden görüntülenebilir? İşte, ayrıntılar…

ATA AÖF Vize Soruları ve Cevap Anahtarı Ne Zaman Yayınlandı?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 1 Aralık Pazar günü itibarıyla vize sınavlarının tamamlanmasının ardından, sınav soruları ve cevap anahtarını yayınladı. Öğrenciler, ÖYS (Öğrenme Yönetim Sistemi) üzerinden soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını görüntüleyebilirler. Ayrıca, 4 Aralık 2024 Çarşamba günü saat 12:30’a kadar sınav soruları ile ilgili itirazda bulunabilecekleri duyurusu yapıldı. Bu, öğrencilerin sorularla ilgili herhangi bir hata veya yanlışlık durumunda başvurabilecekleri bir fırsat sunuyor.

2024 ATA AÖF Vize Soruları ve Cevap Anahtarı Nereden Görüntülenir?

ATA AÖF öğrencileri, 2024 güz dönemi vize sınavlarının soruları ve cevap anahtarına, Öğrenme Yönetim Sistemi (ÖYS) üzerinden kolayca erişebilirler. ÖYS platformunda, öğrencilerin sınav sorularına ve cevap anahtarına dair tüm verilere ulaşabilecekleri bir görüntüleme ekranı sunulmuş durumda. Sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşmak için, öğrencilerin ÖYS sistemine giriş yapmaları yeterlidir.

EGM POMEM 32. dönem başvuruları ne zaman başlayacak, şartlar neler? POMEM 12 bin polis alımı başvuruları nereye ve nasıl yapılır? EGM POMEM 32. dönem başvuruları ne zaman başlayacak, şartlar neler? POMEM 12 bin polis alımı başvuruları nereye ve nasıl yapılır?

Öğrenciler ayrıca, sorulara itiraz etmek istedikleri takdirde belirtilen süre zarfında (04 Aralık 2024 Çarşamba, saat 12:30) itirazlarını yine ÖYS üzerinden yapabilirler.

Aöf11

ATA AÖF Vize Sınavında Başarı Notu Hesaplama Nasıl Yapılacak?

Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi, ders başarı notunun hesaplanmasında farklı yöntemler uygulamaktadır. Açıköğretim programlarındaki derslerde, ara sınavın katkısı yüzde 30, yarıyıl sonu veya bütünleme sınavının katkısı ise yüzde 70 oranında belirlenmiştir. Ancak, uygulamalı dersler söz konusu olduğunda, uygulama dersinin sonucu, ara sınav puanı olarak değerlendirilirken, teorik dersin sınav sonucu ise yılsonu sınav puanı olarak kabul edilmektedir. Uygulamalı derslerde ise ara sınavın başarı notuna katkısı yüzde 60, yıl sonu sınavının katkısı ise yüzde 40 olarak hesaplanmaktadır.

Bu hesaplama yöntemleri, öğrencilerin dönem boyunca gösterdikleri başarıyı doğru bir şekilde yansıtmayı amaçlamakta ve her dersin gereksinimlerine uygun olarak belirlenmektedir.

Editör: Zeliha Yakut