Üniversite öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları hakkında bilgi edinmek istiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan bu burslardan yararlanmak isteyenler, başvuru tarihlerinin ve şartlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. İşte 2024-2025 KYK bursları ile ilgili son durum ve detaylar.

KYK Burs Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?

KYK burs başvuruları henüz başlamadı. Başvuru tarihleri ile ilgili detaylar ve güncel bilgiler açıklandığında, bu haberimiz güncellenecektir. Öğrenciler, KYK'nın resmi web sitesi ve e-Devlet sistemi üzerinden başvuru tarihlerinin açıklanmasını bekliyor.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK burs başvuruları, her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen öğrencilerin, e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. E-Devlet şifresi olmayan öğrenciler, PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler. Alternatif olarak, internet bankacılığı, e-imza, mobil imza veya T.C. kimlik kartı gibi diğer e-Devlet giriş yöntemleri de kullanılabilir. Başvurular sırasında öğrencilerin ekonomik, sosyal ve eğitim durumlarına ilişkin bilgiler toplanmakta ve bu veriler kamu kurumlarından alınan bilgilerle karşılaştırılmaktadır. Değerlendirme sonucunda, uygun görülen öğrencilere burs verilirken, diğer öğrenciler için kredi sağlanmaktadır.

Yks Ek Terci̇h1

Öncelikli Burs Verilecek Öğrenciler Kimlerdir?

KYK burslarında öncelikli burs hakkı tanınan gruplar şunlardır:

  • Şehidin bekar çocukları veya bekar kardeşleri
  • Gazilerin kendisi veya bekar çocukları
  • Sağlık kurulu raporu ile yüzde kırk ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler
  • Anne ve babası vefat etmiş bekar öğrenciler
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimini tamamlayanlar
  • Darüşşafaka Lisesinde eğitim görenler
  • Milli sporcular
  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan sınavlarda ilk yüze girenler

Kredinin Bursa Dönüştürülmesi İçin Ne Yapılmalıdır?

Kredi almakta iken durumunda değişiklik olan ve öncelikli burs verilecek öğrenci kapsamına girenlerin kredileri, başvurularının ve durumlarının tespit edilmesinin ardından bursa dönüştürülmektedir. Bu süreçte, e-Devlet üzerinden dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurular, durumun uygunluğuna göre değerlendirilerek, bursa dönüştürülme işlemi yapılır.

Editör: Mehmet Çetil