Temmuz ayında başlayan ve yoğun ilgi gören 20 Bin öğretmen ataması süreci, sözlü sınavlarla devam etti. Başvurular 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında alınırken, sözlü sınavlar 1 Temmuz’da başladı. Şimdi ise adaylar, mülakat sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını ve ne zaman açıklanacağını merak ediyor. İşte konuya ilişkin son durum ve detaylar…

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması kapsamında gerçekleştirilen sözlü sınavların sonuçları henüz açıklanmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sonuçların açıklanacağı tarihe dair kesin bir bilgi paylaşmamıştır. Konuyla ilgili resmi duyurunun yapılması beklenmektedir. Adaylar, sonuçların açıklanmasıyla ilgili güncel bilgileri MEB’in resmi internet sitesinden veya ilgili duyurulardan takip edebileceklerdir.

Sözlü Sınav Sonuçları Nereden Öğrenilebilir?

Sözlü sınav sonuçları, adayların e-Devlet sistemine giriş yaparak öğrenebileceği şekilde duyurulacaktır. Adaylar, kişisel e-Devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle sınav sonuçlarına ulaşabileceklerdir. Bu sistem üzerinden, sınav sonuçları açıklandığında adayların erişimine sunulacaktır. Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olarak değerlendirilecektir.

66Beea5970687E0899Cbb5D7 (1)-1

2024 Üniversite Oryantasyon Eğitimi Nedir, Ne Zaman Yapılır ve Yeni Öğrenciler İçin Hangi Bilgiler Verilir? Oryantasyon Haftası Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar 2024 Üniversite Oryantasyon Eğitimi Nedir, Ne Zaman Yapılır ve Yeni Öğrenciler İçin Hangi Bilgiler Verilir? Oryantasyon Haftası Hakkında Merak Edilen Tüm Detaylar

Sözlü Sınav Süreci Ne Zaman Tamamlandı?

Sözlü sınavlar, 1 Temmuz 2024 tarihinde başladı ve süreç Ağustos ayının ilk yarısına kadar devam etti. Bu dönemde tüm adaylar sınavlarına katıldı ve sonuçların açıklanması için geri sayım başlamış oldu.

Sonuçların Açıklanması İçin Beklenen Tarih

MEB, mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir tarih belirtmemiştir. Sonuçların açıklanacağı tarih, MEB’in resmi açıklamalarıyla duyurulacaktır. Adaylar, sonuçların açıklanmasıyla ilgili bilgileri MEB’in duyurularından ve resmi internet sitesinden takip edebilirler.

Editör: Zeliha YAKUT