Altın fiyatları, piyasaların yakından takip ettiği kritik ABD enflasyon verileri öncesinde düşüş gösterdi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarının kısa süre içinde toparlanacağını ve yeni rekorlar kıracağını öngördü. İşte 26 Haziran Çarşamba güncel gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını fiyatları ve altın tahminleri...

Gram Altın Fiyatları Düştü

Ons altın fiyatındaki geri çekilmenin etkisiyle gram altın fiyatı bu sabah 2.620 TL seviyesine kadar geriledi. Çeyrek altın fiyatı 4.157 TL ve Cumhuriyet altını ise 16.917 TL seviyelerinde seyrediyor. Bu düşüş, yatırımcılar için alım fırsatı olarak değerlendiriliyor.

İki Büyük Bankadan Altın Tahmini

JP Morgan, altın fiyatlarında yaşanan düşüşün alım fırsatı olduğunu belirtti. Bank of America analistleri ise önümüzdeki 12-18 ay içinde altın fiyatının ons başına 3.000 dolara ulaşacağını tahmin etti. Bu tahminler, altının uzun vadede yükseliş trendine gireceğini gösteriyor.

İslam Memiş: "Temmuz Ayı İtibarıyla Yön Yukarı"

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Yılın ilk yarısı bu hafta bitiyor. Haziran ayının son haftasına girdik. Bu baskılanma 1 hafta en geç 10 gün sürer. Sonrasında yön yukarı. Temmuz ayı itibariyle altın fiyatları tarafında yeni rekor denemeleri göreceğiz. Son 2 aydır yatırımcılara Temmuz ayını işaret ediyorum. Yılın 2. yarısında altın fiyatları tarafındaki yükseliş öngörüm devam ediyor. Yıl sonu gram altın beklentim 3000-3500 TL. Bu nedenle bu baskılanma çok kalıcı olmayacaktır. Yılın son düşüşleri olduğunu söyleyebilirim. Ons altında 2280 dolar, gram altında 2450 TL destek seviyesi var. Ondan sonra Temmuz ayı itibarıyla yön yukarı. Altın satmak için iyi bir dönem değil. Altın almak için iyi bir dönem. Altın fiyatlarında Temmuz yolcuğu başlıyor. Altın fiyatlarında her ay rekor tazeleyerek yoluna devam edeceğini tahmin ediyorum. Dolayısıyla şu anki düşüşler bir alım fırsatı” dedi.

300 Bin TL Devlet Desteği ile Prefabrik Ev Sahibi Olmak Mümkün mü? Prefabrik Evlerin Fiyatları Hangi Koşullarda 269 Bin TL’ye Kadar Düşecek? 300 Bin TL Devlet Desteği ile Prefabrik Ev Sahibi Olmak Mümkün mü? Prefabrik Evlerin Fiyatları Hangi Koşullarda 269 Bin TL’ye Kadar Düşecek?

Altın Fiyatları İçin Öngörüler

Altın piyasasında yaşanan bu dalgalanmalar, yatırımcılar için fırsatlar ve riskler barındırıyor. Piyasa uzmanlarının ve bankaların yaptığı tahminler, altının uzun vadede yükseliş trendine gireceğini gösteriyor. Bu nedenle, mevcut düşüşler alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Editör: Zeliha YAKUT