Genel

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri bugün başladı! İhtiyaç sahibi haneler ne kadar destek alacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin bugün itibarıyla ihtiyaç sahibi hanelerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamındaki ödemelerin bugün itibarıyla ihtiyaç sahibi hanelerin hesaplarına yatırılmaya başlandığını duyurdu. Göktaş, bu ay içerisinde toplamda 3,7 milyar lira ödeme yapılacağını belirtti.

Ödemelerin Amacı Nedir?

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal hizmet anlayışlarının kimseyi geride bırakmamak üzerine inşa edildiğini ifade ederek, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların devam ettiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye Aile Destek Programı’nın yıl sonuna kadar uzatıldığını hatırlatan Göktaş, bu program aracılığıyla her ay düzenli destek sağlandığını aktardı.

Hanelere Sağlanan Destek Miktarı Nedir?

Bu ayki ödemelerle birlikte Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 99,6 milyar lira destek sağlandığı bildirildi. Göktaş, programın, gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım etkinliğini artırmayı hedeflediğini açıkladı.

Sosyal Yardımlar Nasıl Uygulanacak?

Bakan Göktaş, sosyal yardımların bütüncül bir şekilde uygulandığını ve vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapılmadan eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı amaçladıklarını belirtti. Erişilebilir bir hizmet ağı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmanın öncelikli hedefleri arasında yer aldığını ifade etti.

Toplumun Tüm Kesimlerine Erişim Nasıl Sağlanacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye Aile Destek Programı ile sosyal yardımları geniş bir yelpazede sunarak, toplumun her kesiminden bireylere ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda uygulanan programların etkinliği artırılarak, ihtiyaç sahiplerine daha hızlı ve etkili bir şekilde destek sağlanması planlanıyor. Bakan Göktaş, bu yaklaşımın, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek amacıyla sürdürüleceğini ifade etti.