Genel

THY’nin Acı Günü! Uçuş Sırasında Hayatını Kaybeden Pilot İlçehin Pehlivan Kimdir?

Türk Hava Yolları (THY) Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren bir pilotun, uçuş sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bildirildi.

Abone Ol

Türk Hava Yolları (THY) Seattle-İstanbul seferini gerçekleştiren bir pilotun, uçuş sırasında rahatsızlanarak hayatını kaybettiği bildirildi. Bu trajik olay, havacılık camiasında büyük bir üzüntüyle karşılandı.

Olayın Ayrıntıları Neler?

TK204 sefer sayılı uçuşta, Kaptan Pilot İlçehin Pehlivan'ın uçuş sırasında baygınlık geçirdiği öğrenildi. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, yaptığı açıklamada, pilotun uçaktaki ilk müdahalenin sonuçsuz kaldığını belirtti. Kaptan pilot ve yardımcı pilot, bu durum üzerine acil iniş kararı aldı. Ancak, Kaptan Pehlivan, iniş öncesinde yaşamını yitirdi.

Kaptan Pilotun Geçmişi Nasıldı?

59 yaşındaki İlçehin Pehlivan, 2007 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nda görev yapıyordu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Havacılık Tıp Merkezi'nde en son 8 Mart 2024 tarihinde periyodik sağlık muayenesinden geçmişti. Bu muayenede, görev yapmasına engel olacak herhangi bir sağlık sorunu tespit edilmemişti.

Yolcular Ne Olacak?

Uçak, New York'a acil iniş kararı aldı ve yolcuların yurda dönüşleri bu istasyon üzerinden planlanmaktadır. THY, olayın ardından yolcuları güvenli bir şekilde yurda döndürmek için gerekli önlemleri almaktadır.