Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, Antalya'nın önde gelen iş adamlarından biri olarak tanınıyordu. İş dünyasında önemli bir yer edinen Bahar, hem ticari faaliyetleriyle hem de sivil toplum kuruluşlarındaki rolleriyle biliniyordu.Tekne kazasında hayatını kaybeden Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Ali Bahar Kimdir, aslen nereli kaç yaşında, mesleği ne? 

ATSO Başkanı Ali Bahar Kimdir Aslen Nereli Kaç Yaşında Mesleği Ne?

1969 yılında Antalya Şarampol'de doğan Ali Bahar, ilk, orta ve lise eğitimini Antalya'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olan Bahar, aynı üniversiteden Pedagojik Formasyon Eğitimi diploması da almıştır. Üniversite eğitiminin ardından bir Antalya firmasının Karaburun’daki otel inşaatında saha mühendisi olarak çalıştı. Daha sonra şantiye şefi olarak görev yaptı ve vatani görevini yerine getirmek için Diyarbakır’a gitti. Askerlik dönüşünde inşaat mühendisliğini bırakarak ticaret hayatına atıldı.

Ticaret Hayatı ve İşletmeleri

Ali Bahar, ticaret hayatına babası İbrahim Bahar’ın geçmişte yaptığı tavukçuluk, süt ürünleri ve soğutulmuş diğer et gıdaları sektöründe başladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde beyaz et, kırmızı et, hindi eti ve süt ürünleri alanlarında faaliyet gösteren bir şirketi yönetiyordu. Altınova'da 3000 m²'lik süt tesisi ve Organize Sanayi Bölgesi'nde köfte ve döner fabrikası da bulunmaktaydı. Bahar ayrıca Bahar Hindi, Bahar Süt Ürünleri, Danone, Polonez, Ülker İçim ve ithal peynir dağıtımı gibi markaların dağıtımını da yapıyordu.

1995 yılından bu yana üretim yapan Bahar Grup bünyesinde, Antalya'ya katma değer sağlayan birçok üretim firması kurmuştu. Ali Bahar, Bahar Gıda Grup, Bahar Gıda, Bah-Et, BHR Süt Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktaydı.

Karadağ'dan Türkiye’ye iade edilen Suç örgütü lideri Binali Camgöz kimdir, nereli, kaç yaşında? Karadağ'dan Türkiye’ye iade edilen Suç örgütü lideri Binali Camgöz kimdir, nereli, kaç yaşında?

Sivil Toplum ve Yönetim Kurulu Üyelikleri

Ali Bahar, iş dünyasındaki faaliyetlerinin yanı sıra, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almıştır. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Üyeliği, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Vekilliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Ölümü ve Sonrası

Ali Bahar, Kemer’de geçirdiği tekne kazasında hayatını kaybetti. Düştüğü denizde teknenin pervanesine çarpan Bahar, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Ali Bahar, evli ve iki çocuk babasıydı.

Editör: Murat Serdar Yıldız