2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları hakkında öğrenciler merak içinde. ÖSYM, YKS tercih sonuçlarını henüz açıklamadı. Sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin bilgi ÖSYM'nin resmi sonuç ekranında yayımlandığında haberimize eklenecektir.

YKS Tercih Sonuçlarına Nasıl Bakılır?

YKS tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sonuç ekranına erişim sağlayabilirler. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanabilir. Tercih sonuçlarına ulaşmak için ÖSYM Sonuç Ekranı ziyaret edilmelidir.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

YKS sonuçlarına göre yerleştirme hakkı kazanan adaylar, 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kayıt işlemlerini tamamlamalıdır. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için gerekli belgelerin yanı sıra, mezuniyet durumuna göre geçici kayıt yapılabilecek adayların, belgelerini 31 Aralık 2024 ve 31 Ocak 2025 tarihlerine kadar ilgili üniversitelere ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemleri için aşağıdaki belgeler gereklidir:

Mezuniyet diplomasının aslı veya onaylı örneği.
YÖKSİS veri tabanında kayıtlı olunan diğer kurumlara ilişkin belgeler.
Alan bilgisi ile ilgili resmi belgeler, eğer diploma veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse.
12 adet fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda).
Katkı payı/öğretim ücretinin ödendiğine dair belge.
Üniversite tarafından belirtilen diğer belgeler.

Kayıt işlemleri ve askerlik durumları hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar, ilgili üniversitenin rektörlüğüne veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne başvurabilirler.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları, engel bilgileri dâhil olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) elektronik ortamda iletilecektir.

Editör: Havva Andırır