Son Dakika: Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan son açıklamada, 17 Ağustos 2024 tarihinde oynanan Göztepe - Fenerbahçe Süper Lig maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilen isimler ve kulüpler duyuruldu. Olaylı maç sonrası çeşitli disiplin ihlallerinden dolayı hem kulüpler hem de bireyler PFDK'ya sevk edildi.

Hangi Kulüpler ve Görevliler PFDK'ya Sevk Edildi?

Göztepe'nin Disiplin Sevkleri: Göztepe A.Ş. kulübü, 17 Ağustos 2024 tarihinde oynanan maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat,” “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” gibi sebeplerle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Göztepe kulüp görevlisi Fatih Özkan, “talimatlara aykırı hareket” ve “saldırı” suçlamalarıyla tedbirli olarak PFDK'ya gönderildi.

Fenerbahçe'nin Disiplin Sevkleri: Fenerbahçe A.Ş. kulübü de aynı maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” sebebiyle PFDK'ya sevk edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve kulüp yöneticisi Burak Çağlan Kızılhan, “talimatlara aykırı hareket” gerekçesiyle tedbirsiz olarak PFDK'ya sevk edildi.

Diğer Kulüplerin PFDK Sevkleri

TÜMOSAN KONYASPOR ve GALATASARAY: 16 Ağustos 2024 tarihinde oynanan TÜMOSAN KONYASPOR - Galatasaray maçındaki “saha olayları” ve “merdiven boşluklarının boş bırakılmaması” nedenleriyle her iki kulüp de PFDK'ya sevk edildi.

BELLONA KAYSERİSPOR ve NET GLOBAL SİVASSPOR: 17 Ağustos 2024 tarihinde oynanan maçtaki “çirkin ve kötü tezahürat” ve “saha olayları” nedeniyle bu iki kulüp de PFDK'ya sevk edildi.

ANTALYASPOR ve GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ: 18 Ağustos 2024 tarihinde oynanan maçlarda yaşanan “çirkin ve kötü tezahürat” nedeniyle her iki kulüp de PFDK'ya sevk edildi.

RAMS BAŞAKŞEHİR ve MANİSA FUTBOL KULÜBÜ: 18 Ağustos 2024 tarihinde oynanan maçlardaki “çirkin ve kötü tezahürat” ve “sarı kart sayısı” gibi nedenlerle bu kulüpler de PFDK'ya sevk edildi.

Trabzonspor - Kayserispor maçı (19 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1 Trabzonspor - Kayserispor maçı (19 Eylül 2024) Taraftarium, İdman Tv, Taraftarium24, Justin, beIN Sports, Tod TV, Bein Sports 2, S Sport Plus, beIN Sports 1

SAKARYASPOR ve ŞANLIURFASPOR: 17 ve 18 Ağustos 2024 tarihlerindeki maçlarda yaşanan “kural dışı hareket” ve “talimatlara aykırı hareket” sebebiyle bu kulüpler PFDK'ya gönderildi.

AMED SPORTİF FAALİYETLER: 19 Ağustos 2024 tarihinde oynanan maçtaki “saha olayları” nedeniyle PFDK'ya sevk edildi.

PFDK Kararları Ne Zaman Açıklanacak?

Bu sevkler sonrasında, PFDK'nın yapacağı incelemeler sonucunda verilecek cezalar ve kararlar hakkında detaylı açıklamalar yapılacaktır. Taraftarlar ve kulüpler, bu süreçlerin sonuçlarını merakla beklemektedir.

Editör: Havva Andırır