Opera sahnelerinin önde gelen isimlerinden biri olarak kabul edilen soprano Pervin Çakar, son dönemde dünyanın en prestijli opera salonlarında gerçekleştirdiği konserlerle adından söz ettiriyor. Mardinli sanatçı, Urfa, Van, Diyarbakır, Mardin, İzmir ve Ankara’daki konserlerin ardından büyük bir beğeniyle İstanbul’da dinleyicilerle buluştu. Konsere siyasetçi akını damga vururken, Pervin Chakar’ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.

Kapak Resmi

1981 yılında Mardin’de doğan ve beş kardeşin ilki olarak dünyaya gelen Pervin Chakar, müzikle tanışmasını Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde gerçekleştirdi. Babasının öğretmen olması sebebiyle ilkokulu Ordu’nun Fatsa ilçesine bağlı bir köyde tamamlayan Çakar, müzik kariyerine olan tutkusunu bu dönemde keşfetti.

Be351E39764E7680Bf25F6D777D180A8

Müzik öğretmeni, genç sanatçının muazzam sesine hayran kalarak onu teşvik etti. Bu teşvikle birlikte Chakar, Bismil Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği yarışmaya katılarak 14 yaşında birincilik elde etti. 1990’lı yıllarda Diyarbakır Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik eğitimine başlayan Çakar, 2003 yılında Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Bölümü Şan Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu.

Pervin Chakar In Costume

Müziğe olan tutkusunu pekiştirmek adına Mezzo-Soprano Oylun Erdayı’dan özel şan dersleri alan sanatçı, kariyerine olan bağlılığı ve yeteneği ile dikkat çekti. Çakar’ın dönüm noktası, Ancona Opera Akademisi’ne kabul edilmesiyle gerçekleşti. Ancona’da Accademia D’arte Lirica’da, Perugia’da Accademia Musicale Umbria’da önemli isimlerle çalışarak uluslararası alandaki başarısını perçinledi.

Kuşum Aydın estetik mi oldu, son halini görenler şaşkın! Kuşum Aydın estetikli haliyle yine olay oldu Kuşum Aydın estetik mi oldu, son halini görenler şaşkın! Kuşum Aydın estetikli haliyle yine olay oldu

400945 02

Uluslararası başarılarından öne çıkanlar arasında 2007 yılında Perugia F. Morlacchi Konservatuarı’ndan üstün derece ile diploma alması, 28. Uluslararası Mari Caniglia Opera Yarışması’nda birinci,

427660 3 4 Ac37A

4. Milano Magda Olivero Opera Yarışması’nda ikinci, 11. Tiran Marie Kraja Opera Festivali Yarışması’nda ikinci, 6. Leyla Gencer Opera Yarışması’nda üçüncülük elde etmesi yer alıyor.

23826

Opera sahnesindeki kariyeri de oldukça başarılı olan Çakar, Carl Orff’un “Carmina Burana” eserinde solo soprano olarak sahne almış ve Handel’in “Deidamia” eserinde Nerea rolüyle Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde yer almıştır.

200

Sanatını Türkiye sınırlarının ötesine taşıyarak dünya çapında adını duyuran Çakar, Türk sanatını uluslararası alanda temsil ederek gurur verici bir başarı elde etmiştir.