ÖSYM tarafından açıklanan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından tercih süreci başladı. Binlerce aday, tercihlerini belirlemek için 25 Temmuz Perşembe günü itibariyle AIS üzerinden işlemlerini gerçekleştirmeye başladı. İşte, 2024 YKS tercih kılavuzu ve tercih işlemleriyle ilgili detaylar...

Tercih Süreci ve Kılavuzu

YKS tercih süreci, 25 Temmuz'da saat 16:00 itibariyle başladı ve 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Adaylar, AIS üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak tercihlerini yapabilecekler. Tercihlerini belirlerken adaylar, Üniversite tercih kılavuzu üzerinden tercih edecekleri bölümlerin taban puanlarını, başarı sıralamalarını ve kontenjan bilgilerini inceleyebilecekler.

Tercih Yapma Süreci

YKS tercihleri için adaylar, 24 tercih hakkına sahiptir. Bu süreçte en dikkat edilmesi gereken nokta, tercih edilecek Üniversitenin taban puanı değil, başarı sıralamasına göre yapılması öneriliyor. Bu şekilde adaylar, istedikleri bölümlere yerleşme şanslarını artırabilirler.

Önemli Bilgiler ve Öneriler

Tercih sürecinde adayların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise tercih sıralamasının doğru yapılmasıdır. Başarı sıralamalarına göre yapılan tercihler, adayların yerleşme şanslarını artırabilir. Ayrıca tercih yaparken bölümün niteliği, gelecekteki kariyer hedefleri ve bireysel yetenekler de göz önünde bulundurulmalıdır.