e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 17 Temmuz'da açıklanmasıyla birlikte adaylar, üniversite tercihleri için hazırlıklara başladı. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da üniversite tercih süreci, ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre ilerleyecek. İşte merak edilen detaylar:

Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlıyor?

ÖSYM'nin açıklayacağı YKS tercih kılavuzu doğrultusunda, üniversite tercih işlemleri YKS sonuçlarının ardından başlayacak. Adaylar, tercihlerini yapabilmek için belirlenen süre içinde elektronik ortamda işlem yapabilecekler.

Üniversite Tercihi Nasıl ve Nereden Yapılır?

Üniversite tercihleri, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak tercihlerini belirleyecekler. YKS tercih kılavuzunda yer alacak olan tüm detaylar, adayların tercih sürecini yönlendirecek önemli bilgiler içerecek.

Geçtiğimiz Yıllara Göre Değişiklikler Var mı?

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecekler. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise belirlenen tarihlerde tamamlanacak.

Editör: Havva Andırır